John J Hardy, Saxo Bank – Dolarul spune: „nu mor caii când vor câinii” John J Hardy, Saxo Bank – Dolarul spune: „nu mor caii când vor câinii”
Încercarea de creștere a EURUSD spre 1.1000 a eșuat mizerabil, dând apă la moară celor care poziționează bear, atâta timp perechea valută rămâne sub... John J Hardy, Saxo Bank – Dolarul spune: „nu mor caii când vor câinii”

Încercarea de creștere a EURUSD spre 1.1000 a eșuat mizerabil, dând apă la moară celor care poziționează bear, atâta timp perechea valută rămâne sub această valoare, susține John J Hardy, Head of FX Strategy / Saxo Bank.

USDJPY a supraviețuit unui nou ajutor și și-a mai revenit, deși această revenire a fost mai modestă: yenul japonez a fost mai puternic în raport cu alte valute (GBPJPY în cădere liberă, iar EURJPY respirând greu, probabil bearish, aproape de 130.00)

GBP a fost extrem de slabă chiar a doua zi după o încercare de creștere și după date extrem de încurajatoare privind vânzările retail din Marea Britanie. GBPUSD parcă dă buluc spre zonele joase, de sub 1.4700 acum.

CHF a fost slab ieri, dar și-a mai revenit azi: EURCHF s-a mișcat similar EURUSD și EURJPY – deși USDCHF pare în proces de revenire și ne-am putea aștepta la un semn în grafice, în acest sens.

USDJPY

Acest grafic a rezistat unui test în zona cheie Ichimoku, deși mai are până recâștigă zona 119.25, adică zona care i-ar permite USD să se întrpneze drept “rege al valutelor”. Va fi interesant de urmărit cum se va poziționa JPY față de creșterea dobânzilor din SUA, lucru fundamental diferit față de mișcarea opusă, când dobânzile au scăzut din motive geopolitice.

saxo bank

EURUSD

Un grafic foarte interesant pentru această pereche, mai ales că încercarea de a atinge un vârf spre 1.1000 a fost respinsă cu tărie. Ne așteptăm la o valoare în zona tactică de 1.0885, în sesiunile ce vin.

saxo bank2

EURJPY

EURJPY are din nou greutăți și s-ar putea mișca în empatie cu EURUSD. Perechea pare bearish acum, cu ținte spre 130.00.

saxo bank3

  • Eric Victor

    03/04/2015 #1 Author

    Dolarul a fost singura moneda care s a pastrat si nu a avut cresteri sau scaderi bruste in comparatie cu alte monede. Cum spune americanul, e moneda noastra dar problema restora!! numai ca nu e chiar o problema cand e o moneda sigura

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: