CIT Grup, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul echipamentelor IT refurbished, a înregistrat o creștere de 44% a vânzărilor în primul...
Young Man Using Venue 7 Tablet OutsideCIT Grup, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul echipamentelor IT refurbished, a înregistrat o creștere de 44% a vânzărilor în primul semestru al anului și vizează o cifră de afaceri de 5 milioane euro pentru 2014.

Cu venituri ce depășesc 2 milioane de euro, CIT Grup, una din puținele companii românești specializate în distribuția de echipamente IT refurbished, a înregistrat o creștere de 44% a cifrei de afaceri pentru primele șase luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut. 65% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, care depășește 3.000 de distribuitori înregistrați, din care peste 500 sunt activi în fiecare lună. În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar 10% de achizițiile făcute de persoane fizice.

Cum să transformi criza într-o oportunitate pentru business-ul tău. Exemplu: Dan Iliescu, CIT Grup

“Conceptul refurbished este foarte bine primit în Europa, potrivindu-se la fel de bine și pe piața din România: produse brand, de calitate, la un preț cu până la 30% – 60% mai scăzut și în condiții de garanție mai mare decat în cazul unui produs nou. În plus, având în permanență cateva zeci de mii de produse pe stoc, a căror valoare depășește 2 milioane de euro, putem onora orice comandă de azi pe mâine”, nuanțează Dan Iliescu, CEO și fondator CIT Grup.

Nu în ultimii rând, un important vehicul al acestei creșteri este reprezentat de dezvoltarea unei rețele de distribuitori. “În cazul produselor refurbished, le oferim distribuitorilor cea mai bună marjă din piață, de până la 30%.  Beneficiază, în plus, și de o perioadă de 60 de zile în care pot  returna produsele nevândute. Toate aceste aspecte ne îndreptățesc să estimăm că vom aveam o creștere anuală de 30-40% în următorii trei ani, astfel încât, în 2017-2018 să depășim o cifră de afaceri de 10 milioane de euro”, completează Dan Iliescu.

Produsele IT refurbished sunt echipamente IT de uz professional, trecute printr-un sistem de selecție, testare și ambalare conform unor standard specifice stabilite, în cazul de față, de CIT Grup și beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate în condiții de garanție superioară celei oferită în cazul unui produs similar nou și la un preț cu 30-60% mai mic.

CIT Grup, companie cu sediul în Timișoara specializată în distribuția de echipamente IT refurbished și o activitate de 12 ani, a fost jucătorul de pe piața de distributie IT care a lansat conceptul refurbished în România. Principalele zone de vânzare ale CIT Grup sunt București, Timișoara și Cluj-Napoca, dar și orașele mari din Moldova. 95% din produse sunt distribuite pe piața locală. În 2013, CIT Grup a obținut venituri de peste 3.8 milioane de euro. Printre clienţii CIT Grup se numără Mc Donald’s, Ericsson, Petrom, Fan Courier, Bricostore sau Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: