Istoria Photo Both-ului: Cum au apărut primele selfie-uri? Istoria Photo Both-ului: Cum au apărut primele selfie-uri?
Trendul selfie-urile este mai vechi decat majoritatea dintre noi isi imagineaza. Dorinta oamenilor de imortaliza propria imagine dateaza inca de la perioada sculpturilor si... Istoria Photo Both-ului: Cum au apărut primele selfie-uri?

Trendul selfie-urile este mai vechi decat majoritatea dintre noi isi imagineaza. Dorinta oamenilor de imortaliza propria imagine dateaza inca de la perioada sculpturilor si a portretelor dar primul selfie a aparut odata cu prima cabină foto. Impreuna cu Photosnacks, primul Social Photo Booth din România  am realizat o scurta istorie a primelor cabine foto si ale primelor selfie-uri din istorie. 

Cum și mai ales când a aparut primul Photo Booth?

Aparatele foto și încercări modeste de a crea un Photo Booth datează de la sfârșitul anilor 1800. Cu toate acestea Photo Booth-ul modern, cu cortină și aparat de imprimat, a fost inventat și patentat de către imigrantul rus Anatol Josepho în anul 1926.

Josepho și-a numit mașinăria “Photomaton” și a început să o promoveze pe teritoriul Statelor Unite iar în 1920 a ajuns cu ea în New York.  In primele șase luni de la apariția ei, Photo Booth-ul lui Anatol a fost folosit de aproape 300.000 de oameni!

Mașinăria a devenit populară foarte repede datorită vitezei și posibilităților sale. Cabina avea copertină și un sistem modern de plată. Cu echivalentul a 12 lei în zilele noastre, oamenii puteau face poze și developa până la 8 imagini. Întreg procesul dura doar 10 minute!

Anatoli Josepho si cabina sa foto

Anatol Josepho si cabina sa foto

În 1927 Josepho a fost plătit cu 1 milion de dolari pentru invenția sa și a fondat Photomaton Company pentru a răspândi cabina pe restul teritoriul SUA și în Europa. Restul este, dupa cum se spune, istorie!

Cum arătau primele selfie-uri?

Primele selfie-uri erau foarte similare cu cele din ziua de astăzi. Oamenii zâmbeau, pozau împreună cu prietenii, familia, animale de companie sau pur și simplu în ipostaze caraghioase.

Vezi cum arătau câteva selfie-uri de la începutul anilor 1900.

photobooth vintage 1

Animalele de casă erau la fel de apreciate atunci ca și acum

photobooth vintage 2

Portretele de familie reprezentau o parte importantă a unei familii

photobooth vintage 8

Tinerele domnisoare au fost printre primele care au realizat potențialul cabinei foto!

photobooth vintage 7

Deși rețelele de socializare nu existau, dorința de a face poze cu prietenii sau in ipostaze atrăgătoare era aceiași.

Photo Booth-ul s-a transformat complet de la primul model, dar principiul a rămas același – distracție și amintiri frumoase. Află mai multe despre Photo Booth-ul modern și despre evoluția sa aici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: