Irina Alionte, Bodyshape Transformation Centre: “În următorii ani, accentul va cădea pe Mindfulness…” Irina Alionte, Bodyshape Transformation Centre: “În următorii ani, accentul va cădea pe Mindfulness…”
Care sunt trendurile acestui an în materie de sport și nutriție? Cum contribuie educaţia sportivă la sustenabilitate sau ce putem face pentru a combate... Irina Alionte, Bodyshape Transformation Centre: “În următorii ani, accentul va cădea pe Mindfulness…”

Care sunt trendurile acestui an în materie de sport și nutriție? Cum contribuie educaţia sportivă la sustenabilitate sau ce putem face pentru a combate oboseala și sedentarismul? Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Centre a răspuns întrebărilor, satisfacandu-ne aceste curiozități!

Care sunt tendințele în sport și nutriție în 2019?

În 2019 crește focusul pe antrenamentele personalizate și antrenamentele de grup. Acest lucru încercăm să-l facem la Bodyshape încă de la deschidere. Suntem în continuare singurul centru de transformare corporală din România, care care îmbină antrenamentele personalizate, nutriţia şi coachingul pentru dezvoltarea personală a clientului. Conform statisticilor, 4 din 5 oameni își fac abonament pe un an la sala de fitness, dar merg doar de câteva ori, iar asta pentru că nu se simt motivați.

Mizăm pe spiritul de echipă, pe antrenamentul în grup, care nu este doar un mijloc eficient pentru atingerea rezultatelor fizice dorite dar este și un prilej de socializare și de a lega noi prietenii.

Pe de altă parte, trăim într-o vreme în care totul se desfășoară pe repede-înainte, în care toată lumea vrea antrenamente eficiente, în cel mai scurt timp. Clientul nu mai are timp să aștepte luni de zile pentru a vedea rezultate antrenamentelor; le dorește ACUM!

Am creat astfel clase de 45 de minute ce includ antrenamente foarte eficiente. Sunt exerciții complexe gândite special de antrenorii Bodyshape, care lucrează tot corpul, și care combinate cu un regim alimentar personalizat pentru fiecare persoană în parte GARANTEAZĂ o scădere în greutate de până la 6 kilograme în primele 6 săptămâni.

Tot în materie de tendințe se pune accent tot mai mare pe siguranța antrenamentului.

În ceea ce privește nutriția, odată cu informația, se schimbă și comportamentul alimentar al populației, mai ales în rândul celor pasionați de sport și de viață sănătoasă.

Se observă în ultimii ani creșterea ponderii super-alimentelor în alimentația zilnică, precum aswagandha, moringa, matcha sau aloe-vera– existente sub formă de pudră și consumate de regulă în smoothie-uri. Shake-urile proteice după sală devin o obișnuință. Şi salatele ce conțin quinoa, kale sau conopidă sunt new-entry în meniul multor restaurante sau al firmelor de catering.

Opțiuni pentru alimentație sănătoasă există destule, așa că nu se mai admit scuze!:)

Se vorbește tot mai mult despre sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător. Sportul și nutriția pot contribui la acestea? Dacă da, cum?

Trendul eco-conscious implică fără doar și poate și această industrie, mai ales atunci când vorbim despre alimentație. Atunci când le propunem clienților noștri un regim alimentar personalizat îi încurajăm să cumpere mereu doar ceea ce mănâncă în ziua respectivă, nimic mai mult.

Statisticile arată ca tendința este de a cumpăra mai mult decât poți consuma și că zilnic, doar în România, se aruncă tone de mâncare. Nu ne dorim acest lucru… Îi încurajăm pe toți să renunțe la plastic și să folosească pungi de hârtie, biodegradabile, iar de câteva ori pe săptămână reducem lumina în timpul antrenamentelor.

Este modul nostru de a fi eco-conscious. Nu facem mult, dăm un mic exemplu în acest sens, însă doar prin eforturi multe și mărunte se poate obține rezultatul dorit.

Când avem nevoie de un “RESTART”?

Oricând! Nu doar primăvara, nu doar după 1 ianuarie sau după vacanța de Paște. Nu doar cu o lună înainte de a merge la mare sau în concediu…

Restartul în ceea ce privește viața sănătoasă se poate face oricând, nu de luni, nu din seara asta, poate începe acum, chiar în pauza de masă. Din acest motiv am gândit și clase pe care le avem în timpul zilei. Sunt tot mai multe persoane care înlocuiesc ora rezervată prânzului cu un antrenament eficient la sală.

Care sunt, totuși, ingredientele unei vieți sănătoase pe termen lung?

Trebuie să existe un echilibru între ceea ce mănânci și ceea ce consumi. De aceea cred că sportul și o alimentație atentă, echilibrată, ce include din toate câte puțin, este cheia unei vieți sănătoase.

Mai întâi vorbim despre ambiție și motivație. După ce reușești să ajungi la orele de sport vreme de câteva luni, acesta devine o obișnuință și nu mai poți concepe viața fără efort fizic. Apoi,accentul cade pe informație. Să trăiești sănătos pe termen lung presupune să fii și la curent cu toate noile studii legate de beneficiul anumitor alimente sau antrenamente.

Suntem corporatiști sau antreprenori. Cum putem combate sedentarismul?

Sedentarismul rămâne o amintire odată ce începeți antrenamentul la Bodyshape Transformation Centre. Sunt asumată când spun acest lucru, avem sute de persoane care lucrează în corporații și care și-au schimbat viața urmând antrenamentele noastre, unice și eficiente.

Avem clienți care au slăbit și 40 de kilograme, care pur și simplu s-au reinventat și își trăiesc acum viața din plin. Programul de antrenament este conceput astfel încât durează 45 de minute. Cu tot cu dușul într-o ora pleci de la sală; așa că nu există scuze că nu ai timp, că ai prea multă treabă la birou sau că ai multe responsabilități acasă. Meriți măcar o oră pentru tine, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Dar oboseala?

Este foarte interesant modul în care funcționează efortul fizic. Le recomand celor mai obosiți oameni să vină la sală și să facă sport. Imaginați-vă că sunteți asemeni unui telefon cu bateria sub 10%, aproape de zero. Într-o oră de sport bateria se încarcă la peste 50%, cu toate că în mod paradoxal obosți, transpirați, ardeți calorii.

Sportul vă energizează, iar apoi puteți fi mult mai eficienți la job sau în businessul personal. De fiecare dată când nu mă pot concentra, când nu am idei, când nu văd soluții în mod clar las totul și fac sport vreme de o oră. Astfel îmi golesc mintea de toate gândurile, iar ulterior pot să văd totul mult mai clar și să găsesc soluții la toate problemele.

Clase sau personal coach-ing? Ce recomanzi și de ce? Avantaje/dezavantaje?

Recomand clasele, în special celor care acum se apucă de sport. Sportivii profesioniști sau cei care vor să obțină anumite rezultate specifice au nevoie însă de personal coaching.

Atunci când te înconjori de un grup oameni la fel de dedicați și angajați unui obiectiv ca și tine, motivația de a te ține de un program crește exponențial. La un gym boutique precum BodyShape Transformation Centre nu ești într-un grup de oameni care s-au întâmplat să fie și ei prin sală. Te antrenezi alături de oameni care cred în aceeași filozofie a conceptului, care s-au străduit să prindă un loc și care sunt la fel de entuziaști să fie acolo.

Pentru că spațiul este mai mic decât o sală de fitness tradițională, este o oportunitate mai mare de interacțiune între echipă și membri, astfel încât se creează relații mai calde și apropiate. Atunci când îți faci noi prieteni la sala la care mergi, șansele de a te ține pe termen lung cresc – pentru că vii cu drag, ca să-ți revezi noii tăi prieteni, alături de care râzi, te distrezi și îți dai “high-five-uri” încurajatoare în timpul antrenamentelor.

Ce surprize ne pregătiți? Cu ce vor fi surprinși bodyshaper-ii anul acesta?

În curând vom fi pregătiți să lansăm și noi concepte de antrenament, nu doar pentru corp, ci și pentru minte. În următorii ani accentul va cădea pe Mindfulness, astfel că antrenarea minții prin clase de meditație specifice se află pe lista noastră de priorități.

Pe de altă parte, ne pregătim să extindem conceptul de sală boutique Bodyshape și în alte zone ale orașului, pentru a veni în întâmpinarea noilor clienți, pentru care zona de nord (acolo unde localizat acum centrul) este innacesibilă din punct de vedere al distanței și al timpului pierdut în trafic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: