Interviu la cafea – Aleka Sarah: Cappuccino este bautura cea mai balansata intre aroma cafelei si dulceata laptelui Interviu la cafea – Aleka Sarah: Cappuccino este bautura cea mai balansata intre aroma cafelei si dulceata laptelui
Cu motto-urile „pot să rezolv asta cu un mail” și „stai s-o pun pe Instagram”, Aleka își dovedește în fiecare zi skill-urile ei de... Interviu la cafea – Aleka Sarah: Cappuccino este bautura cea mai balansata intre aroma cafelei si dulceata laptelui

Cu motto-urile „pot să rezolv asta cu un mail” și „stai s-o pun pe Instagram”, Aleka își dovedește în fiecare zi skill-urile ei de PR și Social Media Manager pentru Yum Stops. Și, cum noi știam că este super pasionată de… cafea…, am decis sa o supunem unui luuung tir de intrebari. Ce a iesit? 

TheTrends: Acasa iti bei cafeaua in pijamale, cand te trezesti, sau, pe fuga, inainte de a iesi pe usa spre birou?

Aleka: In pijama! Imi place sa stau vreo ora asa sa o savurez dimineata. In schimb, Andrei, sotul, e genul care face cafeaua, a baut-o si a plecat.

TheTrends: Ai vreun ritual al cafelei?

Aleka: Sincer, difera un pic de cand cu noul meu regim si lifestyle. In ultima vreme l-am cam schimbat. Inainte, imediat cum ma trezeam, primul lucru pe care-l faceam era cafeaua. Primul si primul lucru. Nu glumesc. Si apoi vegetam o ora lejer. Verificam email-urile in timp ce sorbeam cafeaua. Trageam de ea. Recunosc. Si daca era un espresso, tot trageam de el. Nu stiu cum reuseam, dar imi iesea de fiecare data.

In schimb, acum nu mai este chiar asa. Acum, ma trezesc, si… imi fac micul dejun mai intai. Iar, abia, apoi puteam sa vorbim de cafea. Deci… mananc, beau, mananc, beau. Sa fie mai sanatos. Sper.

TheTrends: De ce cafea?

Aleka: Ei bine…nu stiu daca stii, dar espresso are cea mai mica doza de cofeina si consider ca este arhi-suficient sa-mi iau cofeina necesara din acesta. De asta si beau espresso si nu neaparat cafea la ibric sau la filtru, dimineata. Multi nu stiu asta. Cred ca daca este foarte intens ca gust are o concentratie foarte tare de cafea. Din cate am inteles, si persoanele care au probleme cu inima pot bea linistiti un espresso. Poate si cu un pic de lapte, cofeina este aceeasi, poate ca gustul difera.

Si, ca sa-ti raspund la intrebare, pe langa doza de cofeina necesara, imi place si gustul, la naiba.

Dar, uite, in tinerete, beam cu mama cafea la ibric. Acum stau si ma gandesc cum putea bea asa ceva. Era o fiertura in care puneam si zahar sau miere, lapte, si  uite asa ajungea … un fel de lichior de cafea.

TheTrends: Cand ai baut prima cafea si ce ai simtit?

Aleka: Nu-mi aduc aminte exact momentul, dar a fost prin liceu. Mama, fiind medic, nu ma lasa sa fac “prostii” inainte de vreme, iar daca le faceam, le faceam impreuna cu ea. Deci, am inceput sa beau cafea, in liceu, printr-a X-a, acasa, cu mama. Am degustat initial din cafeaua ei.

TheTrends: In copilaria ta, cafeaua era ceva interzis? Cum te pacaleau parintii sa nu bei?

Aleka: Eu eram foarte cuminte si nu puteau sa-mi interzica ceva. Daca imi explicau cu argumente, intelegeam. Eram copilul perfect. Atunci. Asa ca nu m-am atins de lucruri interzise foarte mult timp. Dupa cum spuneam, cafeaua am descoperit-o printr-a 10-a, chiar a XI-a, si asta pentru ca aveam tensiunea mica. Dar, atunci nu beam espresso, ci la ibric. Iar cafeaua la ibric este mult mai puternica. Iar daca puneai si zahar, era o doza buna de energie. Daca mai puneam si lapte, era o nebunie curata.

Dar la vremea respectiva m-a ajutat foarte mult cu tensiunea. Imi dadea o stare de spirit buna, mai ales de dimineata. Cand m-am mutat in Bucuresti, incet, incet am inceput sa dau de gustul espresso-ului.

TheTrends: Cat ai plati pentru cea mai buna cafea si unde ai vrea sa o savurezi?

Aleka: As vrea sa merg in locul unde a inceput Andrei, sotul meu, sa lucreze in specialty coffee in America. Mai exact in San Francisco. Acolo se deschisese prima cafenea de specialitate (n. red. – Sightglass) si as fi tare curioasa sa merg acolo sa vad cum s-a dezvoltat brandul si ce gust are cafeaua lor, azi.

TheTrends: Cat de des beai cafea, pe zi?

Aleka: Azi, ajung pe la trei cafele, maximum. Inainte ajungeam si la 6. Nici nu o mai simteam. Simteam mai de graba oboseala. Dar, cred in continuare ca imi da un boost dimineata. Dar de-a lungul zilei, o beau pur si simplu pentru gust.

TheTrends: Cafea, dimineata sau seara?

Aleka: Oricand, dar mai mult dimineata, pentru ca atunci am eu mai multa nevoie. Dar uneori am pofta si seara. Si beau. Fara problema.

TheTrends: Care ar fi extravaganta suprema in ceea ce priveste cafeaua?

Aleka: Stiu ca te astepti sa zic despre acea cafea ingerata de animale si apoi eliminata prin materie fecala, dar este un marketing total acolo. Pentru ca in primul rand este vorba despre cafeaua robusta, care este de cea mai slaba calitate, ieftina si este vanduta acolo la preturi exorbitante. Dupa cum spuneam, marketing. Desi cafeaua poate fi buna prin digestia animalului respectiv, totusi, trebuie sa tinem cont ca acele animale sunt tinute captive pentru a produce asa ceva. Iar cu asta nu sunt de acord.

TheTrends: Locul in care ai vrea sa-ti bei cafeaua daca ai primi un bilet in alb?

Aleka: Cred ca in orice loc de unde provine o cafea de origine.

TheTrends: Cum ti se par cafenele din Bucuresti?

Aleka: Cred ca este o suprasaturatie de coffee-shop-uri. Au ajunca ca farmaciile. Si nu glumesc. Tine cont ca in Bucuresti avem mai multe cafenele decat in Berlin. Dar nu avem populatia Berlinului si nici cunostintele in materie de cafea. Nu suntem educati sa bem o cafea buna. De ce sa bei o cafea. Si nu pe fuga. Sa o savurezi intr-un loc linistit, intr-un coffee shop. De aceea zic, ca avem mai multe coffee-shop-uri fata de Berlin, dar nu avem publicul necesar sa functineze acele cafenele. De aceea, multe se si inchid rapid.

TheTrends: Cafeaua, mai buna iarna sau vara? Tu cum simti?

Aleka: Mmm…n-as sti sa spun. Cred ca diferenta sta in temeratura. Vara, de exemplu, nu stiu daca as opta pentru o cafea calda, ci mai de graba una rece. Deci, as zice ca toamna-iarna ar fi consumul mai mare.

TheTrends: Cafea cu prietenii sau singura, cu o carte in fata?

Aleka: Sincer, cu prietenii. Dar n-as refuza nici o asa-zisa intalnire cu mine insumi.

TheTrends: Folosesti cafeaua si in ritualul tau zilnic de frumusete?

Aleka: Stiu ca este folosit zatul de cafea foarte mult in exfoliere, dar este si mai dur. Dar l-as folosi mai degraba pe corp decat pe fata. Pe fata, in schimb, cafeina in diverse produse cosmetice e foarte buna.

TheTrends: Care este produslul tau preferat pe baza de cafea?

Aleka: Cappuccino, pentru ca mi se pare bautura cea mai balansata intre aroma cafelei si dulceata laptelui.

TheTrends: Cu sau fara cofeina?

Aleka: Cu! Desi, in ultimul timp, au ajuns sa se dezvolte si aceste cafele fara cofeina care reusesc sa-si pastreze aromele si sa fie foarte bune. Dar e un proces destul de indelungat si nu a ajuns la noi.

TheTrends: Se zice ca o cana de acfea iti rezolva toate problemele. Adevarat sau fals?

Aleka: As spune ca da. Cafeaua si o portie buna de somn as spune ca sunt ingredientele perfecte.

TheTrends: Cum ai reactiona daca cineva ar varsa o cana de cafea in timp ce te gravesti spre un eveniment?

Aleka: Hmm…eu sunt foarte vulcanica din fire, deci cred ca as injura… rau!

TheTrends: Cat de mult rezisti tentatiei fara cafea? Ai facut vreodata un detox?

Aleka: Am avut o perioada in facultate, toamna-iarna, cand am avut o pasiune pentru ceaiul negru si beam si cafea. Am avut 2 saptamani cand ma simteam atat de epuizata, incat am dat in extrema cealalta. Asa ca o saptamana sau doua nu am baut nici una, nici alta.

TheTrends: O ora in plus de somn sau un shot de espresso?

Aleka: Ajungi sa apreciezi mai mult somnul de la o varsta incolo.

TheTrends: Cum arata ceasca ta de cafea?

Aleka: Am foarte multe… si eu schimb cana in fiecare sezon. Gen … primavara am o cana care este mai florala, vara mai solara, galben-portocalie, toamna am una cu o bufnita intr-un mediu intunecat, iar iarna …una cu mult sclipici, in genul unui glob de Craciun.

TheTrends: Iti cumperi des sau le pastrezi pe acestea?

Aleka: Ah, mi-as cumpara in fiecare saptamana cate una.

TheTrends: Cafea turceasca sau cold-brew?

Aleka: Cold brew all the way … pentru ca am o pasiune pentru el. Mai ale vara, ca e rece. Pentru el si pentru cascara. Mi se par niste inventii noi, dar, totodata, vechi si foarte interesante.

TheTrends: Ristretto sau espresso?

Aleka: Nici una nici alta. As apela mai degraba la dublu espresso pentru ca simti mult mai bine aromele.

TheTrends: Cum ti se pare inclusa cafeaua in conceptul de Fresh Corner de la Mol?

Aleka: Eu si Andrei calatorim foarte mult. Luand tara “la pas” e greu sa gasesti coffe-shop-uri ok pe drum. Dar uite ca mi-a placut foarte tare mult ca au dezvoltat aceste cornere in benzinarii si pun accentul pe produse mai bune. Inclusiv pe cafea. Iar cafeaua lor e un produs foarte ok pentru pretul pe care-l platesti.

TheTrends: 3 motive pentru care ai vrea sa bei cafeaua la MOL?

Aleka: Un Fresh Corner luminos, cu o paleta coloristica interesanta si, bineinteles, cu o cafea buna.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: