INTERVIU – Eugen Maciuca, SIXT New Kopel SH: vindem 70 – 100 de masini pe luna, persoanelor fizice INTERVIU – Eugen Maciuca, SIXT New Kopel SH: vindem 70 – 100 de masini pe luna, persoanelor fizice
Eugen Maciuca a ajuns la SIXT New Kopel SH in urma cu 8 ani, ca Director de Achizitii. Pana la acel moment, a facut parte... INTERVIU – Eugen Maciuca, SIXT New Kopel SH: vindem 70 – 100 de masini pe luna, persoanelor fizice

Eugen Maciuca a ajuns la SIXT New Kopel SH in urma cu 8 ani, ca Director de Achizitii. Pana la acel moment, a facut parte din echipa AAA Auto, cel mai mare dealer auto de masini SH din Europa Centrala. In tot acest timp, a vandut mii de masini care l-au invatat scoala vanzarii, dar si modul in care poti ajunge sa vinzi orice oricui. A acceptat sa ne acorde un interviu si ne spune ca, astazi, consumatorul din Romania este mai educat de la an la an, stie exact ce cauta, iar el se afla aici sa ii ofere exact ceea ce vrea. Nu masina ideala, ci masina perfecta pentru el. Reuseste?

Ce fel de masina SH prefera clientul?

Eugen Maciuca: E dificil sa conturezi un profil clar al clientului nostru. Acesta poate fi oricine, de la studentul care vine cu mama lui sa isi cumpere masina, pana la managerul de companie care ii cumpara sotiei un cadou. Toti stiu insa ca o masina SH este o optiune realista si eficienta pentru oricine dispune de un minim capital. Noi oferim siguranta primulul comparator dar si garantia de 2 ani din bara la bara.  Suntem singura companie care ofera linistea suflteasca clientului prin mixul unic de avantaje. Cand decizi sa iti cumperi o masina SH ai in minte un model, un brand, o masina ideala. In final, optezi pentru masina pe care ti-o permiti.

Puteti explica conceptul de “Liniste Sufleteasca”?

Eugen Maciuca: Este premisa de la care a plecat proiectul lansat de noi in 2015. Este vorba de Prima Masina SH, sau Pachetul fara Griji, cum il numim noi. L-am lansat intr-un context in care Guvernul a luat decizia de a scoate pe piata Programul Prima Masina pentru a sprijini romanii care isi doresc sa cumpere o masina noua. Programul a aparut in completarea proiectului Prima Casa, ambele construite ca suport oferit clasei de mijloc pe care noi o percepem ca fiind motorul economiei.

Insa nu toata lumea a avut posibilitatea sa cumpere o masina noua chiar si cu beneficiile oferite de acest Program. Astfel ca, echipa noastra de management s-a asezat la masa de lucru si a gandit un Proiect prin care sa ofere posibilitatea celor care isi doresc o masina SH, sa o cumpere la un pret accesibil.  Ne-am izbit insa de o controversa: pe de o parte o masina SH este avantajoasa ca pret, insa poate fi un motiv de ingrijorare deoarece nu stii niciodata ce surprize neplacute pot aparea. Noi ne-am propus sa acoperim exact aceste surprize neplacute.

Prima Masina SH, sau Pachetul fara griji este si acum un serviciu ce nu are concurenta pe piata si care a insemnat peste 2000 de masini vandute in 2 ani.

Prima Masina SH a oferit clientilor accesul la o masina SH, fara grija unor surprize neplacute si a insemnat: beneficiile unei masini noi la pretul unei masini SH, 2 ani garantie din bara la bara in limita a 30.000 km, garantia primului proprietar, istoricul transparent al masinii si o rata a dobanzii cu aproximativ 50% mai mica decat piata.

Unde plasati SIXT New Kopel SH la nivel de Grup?

Eugen Maciuca: Divizia de SH are o importanta strategica la nivel de Grup si contribuie la sinergia acestuia. Grupul nostru ofera acum toate serviciile prin business unit-urile sale care definesc conceptul “One Stop Shop” adica toate serviciile existente in piata in acelasi loc: second hand, rent a car, leasing operational, dealer autorizat Opel / Dacia / Renault si multi brand, dealer pentru masinile noi Opel si unul dintre cele mai mari service-uri auto din Romania. Serviciile noastre sunt oferite prin business unit-urile care alcatuiesc New Kopel Group:

  • SIXT New Kopel Second Hand, divizia de SH. Suntem singura companie de SH care ofera garantia de 2 ani din bara la bara;
  • SIXT Rent a Car, divizia de Rent a Car. Reprezentam SIXT in Romania;
  • SIXT New Kopel Operational Leasing, prima companie de leasing operational din Romania;
  • Union Motors, prin care furnizam masini noi si service auto.

eugen-maciuca_2017

Ca Manager al unei divizii in care fiecare zi e diferita, pot spune ca sunt pregatit pentru orice.

Care au fost obiectivele in 2016 pentru SIXT New Kopel SH?

Eugen Maciuca: In 2016, toate diviziile si-au unit eforturile pentru atingerea unui obiectiv comun, suportul oferit IMM-urilor si companiilor de tip Start-up. Totodata, Grupul s-a concentrat pe cresterea cotei de piata in zona de leasing operational. Am urmarit, de asemenea, si mentinerea ritmului de crestere atat in business-ul de SH cat si in cel de Rent a Car. Alte doua obiective au fost si mentinerea cresterii de 20% a activitatii din service-ul Union Motors si vanzarea a 1500 de masini noi.

Cate masini ati vandut in 2016? Cate intentionati sa vindeti in 2017?

Eugen Maciuca: In 2016, am vandut intre 70 si 100 de masini pe luna catre clientii persoane fizice si vom mentine acest trend si in 2017.

Care este campania pe care o aveti in desfasurare acum pentru stimularea vanzarilor?

Eugen Maciuca: Pentru acest inceput de an, obiectivul nostru este sa vindem masinile pe care le avem acum in parc. Astfel ca ne concentram spre campanii de PR si on line de tip Google Ads si pe promovarea serviciilor in mediile noastre (site, newsletter, social media). In general, in functie de nevoile de comunicare pe care le avem, gandim campanii specifice. Toate campaniile nostre sunt postate pe site: www.sixtsh.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: