Interviu – De la foodie la food expert. Azi, The Food Seekers! Interviu – De la foodie la food expert. Azi, The Food Seekers!
Și-au început aventura culinară mergând la restaurante și împărtășind experiența avută. Ulterior și-au mărit aria și au început să împărtășească din experiențele avute chiar... Interviu – De la foodie la food expert. Azi, The Food Seekers!

Și-au început aventura culinară mergând la restaurante și împărtășind experiența avută. Ulterior și-au mărit aria și au început să împărtășească din experiențele avute chiar la ei acasă, în bucătăria proprie. Ei sunt Nicoleta (27 ani) și Cosmin (30 ani), pe scurt The Food Seekers. Sunt pasionați de gătit și înnebuniți după experiențe culinare unice. În viața de zi cu zi, Nicoleta este Marketing Manager la o agenție de publicitate, iar Cosmin, după 12 ani de lucrat în evenimente, a decis să fie propriul lui șef. Așa că, în prezent, este antreprenor. Cei doi au locuit câțiva ani în Dubai, locul în care a luat naștere și proiectul The Food Seekers, iar de un an au revenit pe meleaguri românești pentru că…nicăieri nu-i ca acasă. Mai multe detalii despre The Food Seekers într-un interviu acordat echipei TheTrends.ro!

Când și unde a luat naștere pasiunea voastră pentru “bucătăreală”? 

Am început să gătim din perioada studenției (din necesitate) dar putem spune că pasiunea pentru “bucătăreală” a început un pic mai târziu când ne-am dat seama că gătitul nu mai este o necesitate ci un mod de relaxare și de a ne pune în practică imaginația. Tot cam pe atunci am început și proiectul The Food Seekers dornici să împărtășim din experiențele noastre culinare.

Cât timp alocați “bucătăritului” într-o zi/săptămână? 

Ne place să mâncăm cât mai mult acasă iar asta ne face să petrecem destul de mult timp în bucătărie. Nu am stat niciodată să calculăm orele alocate “bucătăritului” dar aproximăm că ar fi în jur de 14 ore pe săptămână. Încercăm tot timpul să găsim modalități pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie, nu pentru că nu ne-ar face plăcere, ci pentru a mai avea timp și pentru alte activități.

Care este “punctul vostru forte” în acest domeniu? 

Considerăm că punctul nostru forte este faptul că am avut ocazia să încercăm foarte multe preparate specifice unor culturi diferite, care ne influențează modul în care gătim. Am împrumutat modalități noi de preparare a felurilor de mâncare și ingrediente pe care le-am adaptat și inclus în stilul nostru.

Cel mai apreciat preparat? De ce?

Ne dorim să credem că fiecare preparat este apreciat în aceeași măsură, de prieteni sau familie. Noi le apreciem pe toate la fel pentru ca știm că în fiecare am pus o particică din dragostea noastră, din timpul nostru.

Cel mai mare “fail” din bucatarie? 

Hmm…am avut mai multe fail-uri în bucătărie dar niciunul nu îl intrece pe cel când am gătit prima noastră supă de linte. Nu ne amintim exact ce am greșit dar credem că am exagerat cu cantitatea de linte, rezultând un preparat care avea textura și culoarea mâncării de câine (folosisem linte maro). Am fost atât de dezamagiți încât ne-a luat ceva timp până am încercat iar.

Ce și cine vă inspiră?  

Ne inspiră toți oamenii frumoși de pe Instagram, Facebook, cu care împărțim aceeași pasiune si cu care avem o legatură specială deși nu ne cunoaștem personal.  Ne inspiră toate locurile noi în care avem ocazia să ne bucurăm de experiențe culinare inedite.

Un challenge personal din bucătărie?

Noi suntem fascinați de bucătăria indiană iar atunci când ne-am întors în România ne-am propus să învățăm să gătim ceva diferit (Chicken Tikka Masala și Paratha). A fost o adevărată provocare deoarece am vrut să obținem gustul autentic al preparatului și ne-a fost puțin dificil să găsim ingredientele necesare precum garam masala și ghee. Inițial am înlocuit ghee-ul cu untul clasic, dar cu prima ocazia când am ajuns într-o restaurant indian ne-am asigurat că punem în bagaj și o cutie de ghee.

Un fel de mancare pe care preferați să îl mâncați în restaurant și nu l-ați face acasă. 

Singurul preparat care ne vine în minte și pe care nu l-am făcut acasă și nici nu cred că o să îl facem ar fi Steak-ul. Nu mâncăm foarte des carne dar atunci când o facem, preferăm să fie într-un restaurant, pregatită de cei mai buni bucătari.

O experiență culinară de v-a tăiat răsuflarea

Am avut parte de multe experiențe culinare de neuitat dar cel mai mult ne-a impresionat experiența avută în cadrul evenimentului organizat de Atlantis, Dubai – Cirque du Cuisine. Restaurante de renume precum: Gordon Ramsay’s Bread Street Kitchen & Bar, Nobu, Ossiano, See Fire, Ronda Locatelli și Hakkasan își deschid ușile pentru a servi preparatele lor faimoase, timp de 4 ore.

Mâncarea rece este pregătită în prealabil dar există și stații de gătit live, îmbinate cu muzică, dans si multe surprize. Există deasemenea și un loc special amenajat unde te poți delecta cu cele mai bune prajituri, bomboane, și alte preparate dulci, în timp ce admiri acvariul imens aflat pe fiecare perete din interior. Am fost atât de impresionați încât am participat de 4 ori la acest eveniment culinar, el organizându-se de 2 ori pe an.

O poveste amuzantă din bucătărie

Având canalul de YouTube și mergând în bucătăriile restaurantelor, am avut parte de multe întâmplari amuzante. Am trecut de multe ori de la filmat la gătit, și nu oriunde, ci în bucătăria indiană, total necunoscută nouă pe atunci.

O întâmplare amuzantă a fost atunci când Cosmin a fost rugat să se implice în prepararea mâncării. Rezultatul? Extrem de picant încât atunci când a gustat, Cosmin, s-a înroșit în câteva secunde și efectiv nu a mai reușit să vorbească. Pe moment nu ne-am amuzat foarte tare, dar imediat ce situația a revenit la normal, am făcut haz de necaz. Bineînteles că în toata filmarea are fața roșie ca racul.

Ce vă face fericiți în bucătărie? 

Mâncarea ne face fericiți, indiferent cât muncim pentru un preparat, finalul este întotdeauna unul fericit. Si faptul că atunci când gătim ne deconectam de restul activităților și grijilor și ne teleportam într-o lume plină de arome si culori. Când gătim timpul se oprește în loc și ne focusăm toată atenția pe prepararea mâncării.

Măsurători exacte sau la ochi? 

Eu sunt adepta măsurătorilor la ochi. Iar la final nu înțeleg ce am greșit de nu am obținut rezultatul dorit… pentru că eu am respectat rețeta. Cred că îmi lipsește răbdarea să stau să măsor fiecare ingredient. Norocul meu este că îl am pe Cosmin care măsoară cu exactitate toate ingredientele pe care le folosim.

Un ingredient preferat pe care îl folosiți obsesiv? 

Am avut perioade în care eram obsedați de anumite ingrediente dar am reușit să le folosim cumpătat sau chiar să le eliminăm pentru o perioadă de timp. Singurele care au rămas constante ar fi ceapa și usturoiul. Am fi în stare să le punem chiar și în desert 🙂

Rețeta, unde găsim rețeta?  Instagram/Facebook/Blog?

Rețetele noastre pot fi găsite pe profilul de Instagram @the.food.seekers și Facebook The Food Seekers. De asemenea avem și un canal pe YouTube www.youtube.com/thefoodseekers, unde puteți să găsiți episoade cu diferite restaurante, din Dubai și România, în care am filmat cum este preparată mâncarea, am mâncat și am vorbit despre mâncare.

Un preparat din copilărie pe care îl faceți și acum?

Orez cu lapte. Chiar zilele trecute l-am făcut, puțin diferit de cel din copilărie, deoarece am înlocuit laptele de vacă cu lapte si cremă de cocos, dar rezultatul a avut efectul dorit, trezindu-ne numeroase amintiri din copilărie. Pentru rețete mai complicate, apelăm mereu la mamele noastre.

Dar unul pe care nu l-ați face pentru că v-ați săturat de el?

Cred că cu toții am fost bombardați cu sarmale când eram acasă la părinți, ele fiind simbolul sărbătorilor importante și nu numai. Drept urmare nu am făcut niciodată și nici nu avem de gând să facem.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: