Interviu – De la foodie la food expert. Azi, Mihaela Metaxa-Albu! Interviu – De la foodie la food expert. Azi, Mihaela Metaxa-Albu!
Mihaela Metaxa-Albu are 32 de ani si este co-fondatorul siteului de retete Blondelish.com si al agentiei de creare de content in domeniul culinar YumCreative.com.... Interviu – De la foodie la food expert. Azi, Mihaela Metaxa-Albu!

Mihaela Metaxa-Albu are 32 de ani si este co-fondatorul siteului de retete Blondelish.com si al agentiei de creare de content in domeniul culinar YumCreative.com. Drumul ei in domeniul culinar a inceput prin 2013, cand a studiat Culinary Arts la Southgate College din Londra, timp de un an. De aici a iesit cu o diploma de chef si un job de pastry chef la unul dintre cele mai bune si mai cunoscute restaurante din lume, Zuma.

Dupa o buna perioada petrecuta in restaurantele Londoneze, a hotarat ca este timpul sa inceapa ceva pe cont propriu. Si asa a luat viata site-ul de retete Blondelish.com.

,,La momentul respectiv nu aveam inca o idee clara despre cum voi monetiza din site, dar stiam sigur ca iubesc sa gatesc si sa fotografiez mancarea. Asa am inceput sa invat cat mai mult despre fotografia culinara iar dupa ce site-ul a inceput sa creasca in popularitate am inceput sa fim contactati de branduri mari pentru a le crea retete, a le gati si fotografia.Si asa a luat nastere si agentia de creare de content in domeniul culinar YumCreative.com.

In prezent, sunt chef, fotograf si videograf la ambele site-uri si, din fericire pot spune ca decizia de a porni pe cont propriu a fost cea mai buna decizie pe care puteam sa o iau deoarece fac ceea ce imi place iar asta este un lucru foarte important in viata oricui. ,, povesteste Mihaela.

 Dar mai multe va dezvaluim in interviul acordat pentru TheTrends.ro, in cele ce urmeaza.

Cand si unde a luat nastere pasiunea ta pentru “bucatareala”?

Am intrat prima data in bucatarie, cu scopul de a gati, acum vreo 10 ani. Nu aveam nicio experienta! Nu stiu cum s-a intamplat, dar cumva, iubitului meu ii placea mancarea mea, iar asta m-a facut sa fiu mai interesata.

Am inceput sa gatesc timid, pentru prieteni si familie, de fiecare data cand ne vizitau si spre satisfactia mea, tuturor le placea foarte mult ce le pregateam.Incepusem sa petrec din ce in ce mai mult timp in bucatarie. Online, pe tot felul de site-uri de gatit si pentru retete, tot timpul incercand ceva nou.

Curand, am realizat ca aceasta este pasiunea mea, si este unul dintre lucrurile care imi produc o reala placere sa le fac zi de zi. Urmatorul pas a fost scoala de bucatari de la Londra, unde mi-am format o baza solida.

Ca un happy end, iubitul meu a devenit sot. Cred l-am prins de cand a gustat prima data din deserturile mele, doar ca nu isi daduse inca seama 🙂

Cat timp aloci “bucataritului” intr-o zi/saptamana?

8-10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana. Pasiunea mea a trecut de mult la stadiul de job, inca de cand lucram ca bucatar in restaurant. Pe vremea aceea obisnuiam sa lucrez chiar si 16 ore pe zi in bucatarie!

Care este “punctul tau forte” in acest domeniu?

Cred ca totul porneste de la curiozitatea in bucatarie! Mereu am avut o curiozitate aparte pentru acest domeniu, iar aceasta m-a dus in bucatariile unor mari restaurante din Londra, precum Zuma sau Ottolenghi, lucrand cot la cot cu bucatari apreciati. Aceasta este perioada din viata mea care m-a format ca si bucatar, devenind punctul meu forte in bucatarie.

Cel mai apreciat preparat? De ce?

Cel mai apreciat preparat pe care l am facut este o inghetata de ciocolata cu portocale care a intrat chiar si in meniul Zuma. Toata lumea iubeste inghetata, asa ca am jucat la sigur! 🙂

De pe site-ul meu, reteta de friganele de pui cu mozzarella ( https://www.blondelish.com/retete/retete-culinare-cu-pui/friganele-de-pui-reteta-keto/?lang=ro ) este de departe cea mai populara.

Cel mai mare “fail” din bucatarie?

Nu consider a avea vreun fail in bucatarie, tot ceea ce fac (bine sau nu) este considerat experienta si testare. Nu-mi amintesc de vreo reteta anume care sa fi iesit necomestibila.

Ah, bine, fie! Baconul pe care il fac scrum uneori, uitand sa setez timerul. I could cry on this one! 🙂

Ce si cine te inspira? 

Sotul meu este cea mai mare inspiratie. Felul lui de a fi si ambitia de care da dovada ma inspira in fiecare zi! Cheesy I know, but I love cheese 🙂

Ingredientele proaspete, recuzita sau vacantele sunt lucrurile in care imi gasesc inspiratia pentru creatie.

Un challenge personal din bucatarie?

Sa-mi fac singura tortul pentru ziua mea! Mereu am ales ca in zilele aniversare sa iau putin timp liber in afara bucatariei. Insa imi doresc sa construiesc un tort fix asa cum imi place mie. Ah, si mai ales sa-l pozez!

Un fel de mancare pe care preferi sa-l mananci in restaurant si nu l-ai face acasa.

Oricand am ocazia sa mananc in oras, aleg sushi, my long time obsession. Asta nu inseamna ca nu il fac uneori si acasa (https://www.blondelish.com/retete/cum-se-face-sushi-reteta-simpla/?lang=ro)!

O experienta culinara de ti-a taiat rasuflarea.

Oh, sunt atatea si iubesc sa mi le amintesc! As putea spune ca cele mai misto amintiri ale mele sunt legate de mancare si travel 🙂

Iubesc sa incerc tot felul de restaurante, iar cele care au ramas in inima mea nu sunt cele de top cu stele michelin (desi si acestea au rolul lor).

Imi aduc cu drag aminte de cea mai buna pizza din viata mea, mancata undeva langa Napoli, intr-un restaurant rustic, cam ponosit dar cu o vedere in-cre-di-bi-la asupra golfului din Sorento.

Cele mai bune paste cu o tona de trufe, rasucite bine intr-o roata imensa de parmezan si savurate langa cea mai misto persoana, sotul meu. Am luat 2 portii fiecare doar ca sa mai prelungim momentul!

Ah, si cele mai bune fructe de mare pe plita, facute chiar pe o plaja bine ascunsa din Ibiza.

O poveste amuzanta din bucatarie

Acel moment cand lucrurile se incing un pic prea tare, si sosul de rosii bolboroseste si incepe s-o ia agale pe aragaz, apoi pe pereti… Ideea asta cu povestile amuzante din bucatarie… nu sunt niciodata de fapt amuzante. Poate doar de un ras nervos!

Ce te face fericita in bucatarie?

Produsul final, pe care, prin poze, video si reteta pot sa-l impart cu ai mei foodies.

Masuratori exacte sau la ochi?

Pentru mancare,  dupa gust si starea din momentul respectiv, pentru deserturi, exacte.

Un ingredient preferat pe care il folosesti obsesiv?

Iubesc fulgii de sare Maldon si ii pun inclusiv peste ciocolata.

I-ati gustat pe cei cu aroma afumata? Sunt out of this world!

Reteta, unde gasim reteta?  Instagram/Facebook/Blog?

Retetele mele le gasiti pe situl www.blondelish.com. Iar pe mine ma gasiti mereu pe retelele de socializare

Fb: @blondelish

Insta: @TheBlondelish

Youtube: Youtube.com/c/blondelish

Un preparat din copilarie pe care il faci si acum? Dar unul pe care nu l-ai face pentru ca te-ai saturat de el?

Clatitele cu dulceata! Sunt singurul preparat din copilarie pe care inca il gatesc.

Cred ca am mancat destui ani aceleasi mancaruri incat sa nu-mi mai fie asa dor de ele.

In plus, sunt atatea bucatarii (pe care le iubesc) si atatea preparate noi de gustat incat mi-e teama ca nici nu o sa le apuc pe toate!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: