Bucatariile lumiiInterviuriTrends by M

Interviu – De la foodie la food expert. Azi, Daniela Niculi!

Daniela Niculi. Are 35 de ani si este food blogger. Dar si tehnician nutritionist. Si, asta, din dorinta de a veni in ajutorul persoanelor care isi doresc ordine si echilibru in alimentatie. Astfel s-a nascut comunitatea “viata fara diete”, viata #farazaharadaugat, locul unde se incurajeaza si care inspira cu retete simple pentru un stil de viata sanatos si echilibrat. Cu toate ca a terminat facultatea de Drept si a profesat in domeniul juridic, se pare ca nu a avut o legatura emotionala puternica cu acesta. Dar, inainte de orice, este mama, iar asta este de departe cea mai importanta preocupare, sustine Daniela Niculi. Mai multe detalii despre bucatarie si bucatarit ne povesteste chiar ea, intr-un interviu acordat echipei TheTrends.ro.

Cand si unde a luat nastere pasiunea ta pentru “bucatareala”? 

Sincer? In copilarie. Am facut prima ciorba cand aveam 10 ani, apoi am incercat o reteta de eclere, un fiasco total. In studentie nu am fost fata care primea pachet, ci fata care si-a gatit. Cumva cred ca lucrurile au mers intr-un ritm natural.

Cat timp aloci “bucataritului” intr-o zi/saptamana? 

Pfai! Am zile cand am atat de multa inspiratie si pofta de gatit, ca termin o reteta si ma apuc de alta. Poate si pentru ca sunt captivata de retetele rapide si asta imi ofera posibilitatea de a ma juca mai mult.  Gatesc zilnic cate ceva. In medie, sa spunem 2 ore pe zi, pe saptamana imi e si frica sa ma gandesc.

Care este “punctul tau forte” in acest domeniu? 

Retetele fara zahar, clar! Desi nu gatesc zilnic retete din categoria deserturi, dar la asta m-am gandit prima oara cand m-ai intrebat.

Daca ar fi sa raspund gandidu-ma la alimentatia de zi cu zi, atunci as spune ca folosirea resturilor intr-un mod creativ ar fi un punct forte. Nu gatesc de multe ori aceeasi reteta, mereu schimb cate ceva si ma adaptez frigiderului.

Cel mai apreciat preparat? De ce?

Cel mai apreciat preparat de catre sotul meu este un gulas de vita condimentat cu garam masala si gatit lent in lapte de cocos, servit cu orez.

Cel mai apreciat preparat de pe blog, daca nu ma insel, este mancarea de stevie teribil de gustoasa. Ideea preparatului in care am integrat si oua cred ca asta l-a facut sa fie cel mai apreciat in comunitate.

Urmeaza mousse-ul ciocolatos fara zahar si orice inseamna desert cu ciocolata fara zahar.

Cel mai mare “fail” din bucatarie? 

Cel mai mare fail a avut loc in copilarie cand am facut eclerele pe care le-am ascuns de teama sa nu se supere mama ca am stricat atatea ingrediente. Dar sa spunem ca atunci ma jucam si nu se pune.

Cred ca cel mai mare fail l-am avut anul acesta cand am incercat sa fac cozonac cu faina integrala, aluatul a luat-o razna, a crescut mult prea mult, cu toate astea am insistat sa finalizez, iar din tava s-a revarsat. L-am scos din forma si l-am mutat intr-o tava. Comestibil a fost, dar estetic nu a avut nicio treaba cu cozonacul.

Ce si cine te inspira?  

In general experimentez in functie de ce ingrediente am. Imi plac combinatiile exotice, aromate. Ma pliez si dupa preferintele copilului. Cel mai mult incerc sa gasesc combinatii care sa ii placa si ei, e foarte clasica.

Un challenge personal din bucatarie? 

Mancarea traditionala. M-am provocat sa fac caltabos, iar anul acesta drob. Ambele au iesit super bune, dar asta nu inseamna ca mai fac alta data. :))

Un fel de mancare pe care preferi sa-l mananci in restaurant si nu l-ai face acasa. 

Doar unul?? Bine, fie. Ciorba de fasole cu afumatura.

O experienta culinara de ti-a taiat rasuflarea. 

Septembrie 2019, Italia, platou cu branzeturi/mezeluri locale, paste umplute cu peste local. La acestea se adauga view catre Lacul Como.

O poveste amuzanta din bucatarie

Cand am facut caltabos. Deodata am descoperit o chestie explodata in oala, daca nu ma insel cred ca l-am cusut. Era primul nostru Craciun impreuna cu Alexia, ne-am dorit sa ramanem la noi acasa si sa bucatarim ca la mama acasa.

Ce te face fericita in bucatarie? 

Momentul in care aromele incep sa parfumeze bucataria!

Masuratori exacte sau la ochi? 

99% la ochi daca gatesc pentru familie. Dar si masuratori exacte daca stiu ca reteta urmeaza pe blog

Un ingredient preferat pe care il folosesti obsesiv? 

Ovazul, cred, nu realizez daca e musai preferat.

Reteta, unde gasim reteta?  Instagram/Facebook/Blog?

Cel mai des pe blog (www.danielaniculi.ro), dar retetele scurte se gasesc si pe Instagram. (daniela_raluca)

Un preparat din copilarie pe care il faci si acum? Dar unul pe care nu l-ai face pentru ca te-ai saturat de el?

Ciorba de loboda, clar! Cred ca este ciorba pe care o pregatesc cel mai des.

Asta cu saturatul e complicata rau, nu gatesc obsesiv ceva cat sa ma satur. Sa spunem ciorba de burta. Imi placea mult in adolescenta, am si gatit de cateva ori, dar acum ca ma intrebi imi dau seama ca nu as mai face.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button