INTERVIU – De la foodie la food expert. Azi, Aura Crăciun! INTERVIU – De la foodie la food expert. Azi, Aura Crăciun!
Ea este Aura Crăciun. Are 30 de ani și lucrează de aproape 10 ani în marketing și comunicare… by day. Se consideră o persoană... INTERVIU – De la foodie la food expert. Azi, Aura Crăciun!

Ea este Aura Crăciun. Are 30 de ani și lucrează de aproape 10 ani în marketing și comunicare… by day. Se consideră o persoană foarte pofticioasă; de când se știe își băga mâinile în vasele mamei și o ruga să o învețe diverse. Când a plecat din casa părintească a început să gătească din necesitate, însă cu patru ani în urmă a descoperit că o pasionează cu adevărat, în special cofetăria. Noi am încercat să aflăm mai multe secrete din bucătăria ei. Să vedem ce am aflat.

 Cat timp aloci “bucataritului” intr-o zi/saptamana?

Mai puțin decât mi-aș dori. A existat o perioadă în care facem asta full time, însă, între timp, am preluat și alte proiecte de suflet. În prezent, pot spune că, adunat, gătesc cam 3 zile pe săptămână. Iar în preajma sărbătorilor 30 de ore pe zi 🙂

 Care este “punctul tau forte” in acest domeniu?

Nu știu dacă am un punct forte. Am explorat mai multe arii în domeniu, mi-am dat seama că mă pasionează cofetăria și am aprofundat puțin, urmând câteva workshop-uri.

Cel mai apreciat preparat? De ce?

Cel mai apreciat de alții este tortul Medovik. Tind să cred că se datorează combinației dintre gustul copilăriei și faptul că îl fac delicios. Apreciat de mine, entremet cu mousse de ciocolată. Iubesc ciocolata de când mă știu.

Cel mai mare “fail” din bucatarie?

Cremă în prăjituri cu multe granule de zahăr. Eram adolescentă și am făcut prăjituri în ajunul Crăciunului, pentru oaspeți. Sau asta a fost intenția.

Ce si cine te inspira?

Experiențele din viața mea mi se par cea mai bună inspirație. După fiecare vacanță vin cu idei multe. Chiar și evenimentele mai puțin fericite mă inspiră; pentru o perioadă am fost nevoită să mănânc fără niciun strop de sare din cauza unei afecțiuni, atunci a fost adevăratul test al creativității.

Un challenge personal din bucatarie?

Macarons. Mai exact, macarons în cuptor pe gaz, ceea ce este cam imposibil de obținut. Au ieșit corect o singură dată, apoi am schimbat cuptorul.

 Un fel de mancare pe care preferi sa-l mananci in restaurant si nu l-ai face acasa.

Pește. Gătesc rar pește, din păcate, nu știu să explic exact de ce. La restaurant comand preparate din pește aproape de fiecare dată.

 O experienta culinara de ti-a taiat rasuflarea.

Osteria Francescana. I rest my case.

 O poveste amuzanta din bucatarie?

Urma să pregătesc o plăcintă cu brânză dulce și stafide cu mama mea. Nu mai știu din ce motiv, nu trebuia să conțină stafide, de fapt. Însă, din obișnuință, noi am adăugat în compoziție. Long story short, le-am cules una câte una din umplutură.

 Ce te face fericita in bucatarie?

Tot timpul petrecut în bucătărie. Este încăperea mea preferată din casă. Au fost zile în care am petrecut și 18 ore gătind. I regret nothing.

 Masuratori exacte sau la ochi?

Măsurători exacte în cofetărie, fără îndoială. Când fac mâncare, inițial din ochi, însă gust constant.

 Un ingredient preferat pe care il folosesti obsesiv?

Ciocolata în deserturi și usturoiul în mâncare.

 Reteta, unde gasim reteta?  Instagram/Facebook/Blog?

Pe Instagram sunt cel mai activă, @the_bakeupartist, însă găsiți rețetele pe blog: https://www.bakeupartist.com/. Iar pentru iubitorii de Facebook: https://www.facebook.com/bakeupartist/

 Un preparat din copilarie pe care il faci si acum? Dar unul pe care nu l-ai face pentru ca te-ai saturat de el?

Cred că pot răspunde cu un singur preparat pentru ambele întrebări, orezul cu lapte. Era desertul meu preferat în copilărie și îl iubesc și acum. Însă, ironic, nu îmi iese niciodată ca al mamei mele. Dar niciodată! Deseori mă scoate din sărite pentru că este un desert banal și totuși, nu iese pe gustul meu. Și da, am încercat tot felul de metode.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: