Bucatariile lumiiInterviuriTrends by M

INTERVIU – de la foodie la food expert! Azi, Alina Dragne!

Ea este Alina Dragne. Are 32 de ani si este posesoarea unui frumos blog culinar. Dupa 8 ani petrecuti in domeniul fashion acum este foodstylist … full-time job, cum spune chiar ea. Este o meserie noua in Romania, dar a lucrat si pentru cateva reclame si filme. Recunoaste ca ii place tare mult viata de studio. Unde mai pui ca a avut norocul sa imparta pasiunea pentru mancare cu sotul ei Marius, fotograf culinar. El este vinovat pentru toate poftele create de pozele de pe delicii.com. Suntem de acord si de aceea am decis sa o supunem unui tir de intrebari.

Cand si unde a luat nastere pasiunea ta pentru “bucatareala”? 

Stiu ca poate suna a cliseu, dar am fost atrasa de “bucatareala” inca din copilarie. Atunci o priveam altfel, totusi, gatitul era ca un experiment si ma fascina cum orice aliment se schimba sub influenta focului, inghetului sau in contact cu alt aliment. De multe ori ma inchideam in bucatarie si faceam tot felul de experimente culinare “necomestibile”.

Cat timp aloci “bucataritului” intr-o zi/saptamana? 

Uau. Chiar si inainte sa am blog-ul culinar gateam des, intotdeauna mi-a placut mancarea proaspata. Pot sa spun ca pregatesc fresh pentru noi toate mesele intr-o zi, iar daca am si vreun proiect culinar, bucataria este locul meu favorit din zi si unde este cel mai probabil sa ma gasesti.

Care este “punctul tau forte” in acest domeniu? 

Imi place sa cred ca pot sa fac orice preparat sa arate super delicios in farfurie. Asta, plus ca nu imi e frica de esec si ma orientez repede, in functie de situatie.

Cel mai apreciat preparat? De ce?

Nu prea am cum sa mentionez un singur preparat ( Marius zice shakshuka, carrot cake si un somon cu mazare si bulgur), dar pot sa spun ca brunch-urile imi sunt, in general, foarte apreciate. Imi place sa am o masa plina si diversificata, abia astept sa o fac din nou.

Cel mai mare “fail” din bucatarie? 

Vai ? Sunt multe fail-uri, iti dai seama, dar cel mai drag imi este primul meu chec, la varsta de 12 ani cred. Nu aveam o reteta, l-am facut din memorie, ce stiam eu ca pune bunica; ea facea un chec marmorat si eu am vrut sa il fac doar din cacao. M-am grabit asa tare ca sa iasa inainte sa se intoarca parintii mei acasa incat am uitat sa pun zahar. Iar cand s-a racit a devenit tare ca piatra.

Ce si cine te inspira?  

Totul ma inspira. De la o carte, bucatari celebri si pana la o fotografie sau o amintire.

Un challenge personal din bucatarie? 

Macarons.

Un fel de mancare pe care preferi sa-l mananci in restaurant si nu l-ai face acasa?

Sushi. Asta si pentru ca la restaurant pot sa command mai multe combinatii, acasa daca as face ar trebui sa fac un Sushi Party.

O experienta culinara de ti-a taiat rasuflarea…

Cand am fost in Kiev am stat in gazda si am mancat ce imi gatea bunicuta din apartament. Atata mancare grasa si smantana dimineata, la pranz si seara nu am mai mancat niciodata. Mi-a taiat altfel rasuflarea, cu cateva kg in plus. ?

O poveste amuzanta din bucatarie

Pai, ti-am spus deja despre checul meu caramida, cred ca este si cel mai mare fail si cea mai amuzanta poveste. Amuzant a fost si in bucataria “Chefi la Cutite”, am schimbat reteta pe masura ce gateam, incercand sa ma incadrez in timp. Dilema a aparut in interviu: zic reteta testate acasa sau cea improvizata aici?

Ce te face fericita in bucatarie? 

Diversitatea, nu ai cum sa te plictisesti. In bucatarie pot sa fiu eu si sa ma exprim asa cum imi place.

Masuratori exacte sau la ochi? 

Daca vorbim despre patiserie sau paine cu maia, clar masuratori exacte. In rest..dupa gust.

Un ingredient preferat pe care il folosesti obsesiv? 

Acum am o pasiune pentru uleiul de masline, il pun peste tot, chiar si in deserturi.

Reteta, unde gasim reteta?  Instagram/Facebook/Blog?

Daa, clar cea mai adresata intrebare ? Toate retetele se gasesc pe blog delicii.com, iar Facebook si Instagram sunt platforme de promovare si de comunicare cu cei care ma urmaresc.

Un preparat din copilarie pe care il faci si acum? Dar unul pe care nu l-ai face pentru ca te-ai saturat de el?

Mancarea de mazare si painea prajita cu ou. Vai ce pofte ma incearca, norocul meu este ca e si printer felurile de mancare preferate de Marius. Nu mai fac ciulama, doar mama stie de cate ori o rugam cand eram mica sa imi faca ciulama cu ciuperci, acum parca nu ma mai atrage.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button