Claudiu Cadar (36 de ani) a studiat Calculatoare si Tehnologia Informatiei la Univesitatea de Vest Timisoara, promotia 1998. Sustine ca prins o perioada nefavorabila...
claudiu_cadarClaudiu Cadar (36 de ani) a studiat Calculatoare si Tehnologia Informatiei la Univesitatea de Vest Timisoara, promotia 1998. Sustine ca prins o perioada nefavorabila in timpul scolii (abia aparuse internetul), iar calculatoarele si retelelor de calculatoare cunosteau o dezvoltare fulminanta. Initial, Claudiu era doar un simplu fan al retelelor si serverelor, iar in timp pasiunea s-a transformat in business. Azi este proprietar al Cluas Web, o firma de hosting cu sediul in Satu Mare.

de Marian Craciun

CLAUS WEB  se afla in top 5 firme din Romania in acest domeniu si detine peste 40 de servere de mare viteza. Cu doar 6 angajati, CLAUS WEB are peste 10.000 de clienti, iar in anul 2012 a avut o cifra de afaceri de 500.000 euro. In anul 2013 vor sa se focuseze si pe persoane juridice.

Gadget & Trends: Cum a inceput acest business?

Claudiu Cadar: Toata afacerea a pornit de la zero. Nu m-am gandit vreodata ca va ajunge la acest nivel. S-a intamplat pur si simplu fara sa vreau, eram mai tanar si realizam pe vremea respectiva pagini web pentru diverse persoane sau firme. Din pasiune si pentru un ban in plus in buzunar. De aici s-a ajuns la servicii complete (web design, inregistrare domenii si gazduire web), care s-au amplificat de la sine fara nici un plan anume.

G&T: Cum ti-a venit ideea si cat ai investit?

CC: Sunt unic actionar, iar investitia initiala a fost, cred, undeva la 500 lei. La inceput am pornit cu un PFA in 2003 sau 2004, nu mai stiu exact data fixa, ca apoi sa fac un SRL-ul in 2005. Totul a venit de la sine. S-a intamplat pur si simplu fara nici un plan anume.

G&T: Alte business/uri?

C.C: Nu am avut nici un alt business inainte si nici acum nu am altul.

G&T: Cum se vede piata de servere de la Satu Mare?

C.C: Noi, ca si firma in domeniul serviciilor de gazduire si inregistrare domenii, ne vedem in primii 10 jucatori din Romania. Ne straduim sa ajungem in primii 5, daca nu chiar suntem acolo. Tindem cat mai sus.

G&T: Cum a decurs businessul in ultimii 3 ani si ce planuri de viitor aveti!

C.C: Pot doar sa spun ca nu doar in ultimii 3 ani, ci de cand a inceput, toata aceasta afacere este in crestere continua si speram sa fie la fel si in continuare.

G&T: Ce reprezinta pentru tine concurenta?

C.C: Buna intrebare, complicata, pentru ca web hostingul este deja o afacere destul de dezvoltata in Romania, ca tot ce tine de online. Noi incercam sa tinem pasul cu tot ce se misca in acest domeniu, astfel incat sa ajungem aproape de top. Ca pentru oricine, concurenta reprezinta si o provocare, care stimuleaza dorinta de ascensiune. 

G&T: Iti este frica de esec?

C.C: Frica de esec? Chiar nu stiu ce sa spun. Daca pana in prezent nu am avut de-a face cu esecul, cred ca nici de acum inainte nu voi avea.

G&T: Gazduiesti si clienti din afara?

C.C: Bineinteles. Avem clienti din Germania, Olanda, Cehia, dar firme mai mici.

G&T: Cat ai investit in aceasta afacere? Interesat de a vinde?

C.C: Nu stiu exact cat am investit. Nu am calculat exact pentru ca nu am fost interesat niciodata de acest aspect. Posibil sa fie peste 500.000 euro. Legat de oferte, cred ca am avut doar una singura si era prea mica ca sa ne intereseze.

G&T: Ce fel de servere folosesti?

C.C: Numai si numai servere de ultima generatie, cele noi sunt chiar pe SSD cum putini din concurentii nostrii de pe piata ofera in prezent.

G&T: Steve Jobs sau Mark Zukerberg?

C.C: Steve Jobs

G&T: Crezi intr-un viitor proiect de gen Silicon Valley in Romania?

C.C: O intrebare extreme de grea si nu prea imi place sa imi dau cu parerea legat de anumite proiecte. Totusi, intentiile sunt laudabile.

 • david

  25/10/2015 #1 Author

  Acest nene in primul rand nu are 7 ani de acasa si vb foarte urat cu clientii lui. Gasiti monstre cu atitudinea absolit impardonabila a avestiu “om de afaceri”. Nu l-as recomanda nici la dusmani. Primul hosting l-am avut la ClauWeb si a fost atat de ingrozitor incat nu am mai luat niciodata hosting din romania.

  Reply

 • Andrei

  06/06/2016 #2 Author

  Aceasta persoana este un imbecil. Vorbeste foarte urat cu clientii, parca ar fi buricul pamantului (domnul David de mai sus are mare dreptate). Am facut hosting cu cei de la ClausWeb dar am renuntat dupa doua luni… sunt jalnici service si promtitunine de tot rahatul. Nu v-il recomand….

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: