INTERVIU – Alexandra Ungureanu, Art&Craft: 2018 înseamnă magazine noi, colecții de produse, evenimente frumoase și surprize! INTERVIU – Alexandra Ungureanu, Art&Craft: 2018 înseamnă magazine noi, colecții de produse, evenimente frumoase și surprize!
Pe Alexandra Ungureanu am cunoscut-o in urma cu doi ani, iar colaborarea profesionala cu TheTrends a decurs excelent. Astazi, am incercat sa aflam mai... INTERVIU – Alexandra Ungureanu, Art&Craft: 2018 înseamnă magazine noi, colecții de produse, evenimente frumoase și surprize!

Pe Alexandra Ungureanu am cunoscut-o in urma cu doi ani, iar colaborarea profesionala cu TheTrends a decurs excelent. Astazi, am incercat sa aflam mai multe despre Art&Craft si planurile ei. Ce ne-a spus? 

Cand ai inceput colaborarea cu Art&Craft si ce ai facut inainte?

Am pornit la drum cu Art&Craft inca din octombrie 2014. Inainte, am urmat cursurile Scolii de Televiziune si Film, am lucrat ca redactor la o revista pe rubrica de copii, pe partea de comunicare intr-o galerie de arta si am colaborat la 2 editii ale Festivalului George Enescu. Si abia apoi, am ajuns la Art&Craft.

Iti mai aduci aminte de prima zi de munca? Care erau planurile initiale atunci si cum a decurs totul pana astazi?

Recunosc, am avut emotii in prima zi de munca, era un nou inceput. Initial, am preluat proiectul cu magazinul online care era in lucru, am lansat site-ul si, de aici, a inceput marea provocare: sa facem brandul cunoscut si dincolo de magazinele din aeroport.

De acum 3 ani si pana in prezent am avut o multime de campanii si evenimente frumoase si acestea vor continua, cu siguranta, si in viitor.

Cum arata, in prezent, o zi de munca?

Nici o zi de munca nu seamana cu cealalta, ceea ce este foarte bine. De ce zic asta? Pentru ca nu apuc sa ma plictisesc. In functie de proiectele pe care le am in desfasurare, ma impart intre birou, evenimente si intalniri.

Cum vezi concurenta in acest domeniu? Ce oferiti in plus?

Nu pot spune ca avem neaparat concurenta pe piata. Pe langa produsele de arta populara pe care le luam direct de la mesterii populari, noi avem propriile colectii de produse, cu design original Art&Craft. Acestea sunt dezvoltate de echipa noastra de design.

In plus, colectiile  Vladut’s Story, Via Delice, Bloody Famous, Transylvania etc. se gasesc numai la noi, ceea ce ne face sa ne diferentiem pe piata locala.

Care este proiectul de care esti foarte mandra si de ce?

Exista mai multe proiecte de care sunt mandra, insa proiectele mele de suflet sunt campaniile video pe care le-am realizat: campania de sustinere a mesterilor populari din Romania si campania de promovare a Romaniei.

In aceste proiecte am fost implicata 100%, le-am gandit inca de la inceput in detaliu, am fost plecata la toate filmarile si rezultatul este unul foarte frumos.

In ianuarie 2016 am demarat campania “Art&Craft sustine mesterii populari din Romania”, o campanie video ce a continuat pana de curand. Am cutreierat tara in lung si in lat prin Bucovina, Horezu, Corund, Baia Mare, Ponoarele, acolo unde mesterii nostri populari isi au atelierele si i-am filmat si fotografiat in timp ce lucrau produsele de arta populara care se gasesc in magazinele noastre.

Scopul acestei campanii a fost de a arata autenticitatea si valoarea produselor de arta populara, realizate cu atata migala si iscusinta de catre mesterii populari, dar si de a-i sustine pe acestia in activitatea lor si de a-i ajuta sa duca mai departe traditiile romanesti.

In 2016 am inceput si campania de promovare a Romaniei! Am vizitat Bucuresti, Sibiu si Targu Mures, iar anul acesta am continuat campania in parteneriat cu Happy Tour si am ajuns in Cluj, Iasi, Timisoara, Alba Iulia, Sinaia si Sighisoara.

Obiectivul campaniei este de a prezenta frumusetile Romaniei si de a atrage atat turistii strainii sa ne viziteze tara, cat si pe locuitorii tarii noastre care sunt reticenti in ceea ce priveste turismul in Romania. Pentru fiecare oras in parte am avut cate un blogger partener, care a jucat rolul unui ghid turistic si a prezentat toate obiectivele care merita vizitate in orasul respectiv.

Toate video-urile realizate in cadrul campaniei de promovare a Romaniei se gasesc pe canalul de youtube RomanianArt&Craft si pe www.artandcraft.ro la sectiunea Video.

Exista timp si pentru hobby-uri in acest domeniu?

Daca ai un bun time management, cu siguranta exista timp si pentru hobby-uri. Eu incerc pe cat posibil sa nu lucrez in weekend-uri sau pana seara tarziu si plec in vacante ori de cate ori am ocazia.

Daca nu investeai atata timp in acest domeniu, ce alt job te-ar fi tentat?

Asa cum am spus si la inceput, am urmat cursurile Scolii de Televiziune si Film. Am avut o scurta perioada, imediat dupa terminarea facultatii, in care mi-am dorit foarte mult sa lucrez in televiziune. Mi-a trecut repede si acum nu as mai renunta la PR in favoarea televiziunii.

Care sunt planurile de viitor Art&Craft?

2018 se anunta a fi un an plin pentru Art&Craft: magazine noi, colectii noi de produse, evenimente frumoase si multe surprize.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: