GadgetTrends

Intel: continuăm să ne creștem prezența în România

Intel a organizat prima ediție a unui eveniment tip „Open Doors” pentru bloggeri, în cadrul căruia a oferit detalii despre configurația actuală a diviziilor de business din România. Anul acesta, Intel Romania Software Development Center a ajuns la aproximativ 240 de angajați; o nouă echipă, respnsabilă cu optimizări în domeniul Internet of Things, a fost creată la București; Grupul Intel Security și-a stabilit prezență locală; iar subsidiara Wind River de la Galați a devenit parte din grupul Intel Internet of Things.

Intel_edison_bloggers inside innovation outsideIntel a organizat, recent, la sediul din București, primul dintr-o suită de evenimente de tip “Open Doors”, dedicat blogosferei.

În cadrul întâlnirii, blogerii au pătruns în atmosfera de lucru Intel și au luat contact direct cu oamenii care fac posibile “experiențe extraordinare la exterior”.

Cele două echipe din București, Intel Sales & Marketing și Intel Romania Software Development Center, au oferit informații despre activitatea și proiectele curente.

În total, activitatea Intel în România este susținută momentan de peste 480 de angajați:

  • București: Intel Sales & Marketing Group
  • București: Intel Romania Software Development Center
  • Galați: Wind River
  • Cluj-Napoca: Intel Education

Intel_Bogdan Georgescu“În ultimii 11 ani, prezența noastră a crescut de la doar 4 angajați la 480 de angajați în România, ceea ce confirmă, astfel, încă o dată, dacă mai era nevoie, angajamentul nostru ferm de a investi pe plan local, pe termen lung”

Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel

Intel a oferit și detalii în premieră despre eforturile de cercetare și dezvoltare software în domeniul Internet of Things (IoT), realizate în cadrul Intel Romania Software Development Center.

O echipă dedicată se ocupă de optimizarea anumitor produse Intel IoT, având contribuții în diverse proiecte Open Source.

Intel_Mihai Contantin-Pau“Prin adăugarea echipei IoT în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Software din București, aducem în România un domeniu foarte actual pentru Intel, Internet of Things. Centrul a ajuns acum la aproximativ 240 de angajați, de 12 ori mai mulți față de acum 5 ani”

Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut testa produse wearables cu tehnologie Intel, precum căștile SMS Audio BioSport și smartwatch-ul Basis Peak. Totodată, compania a expus produsele Galileo, Edison, Curie.

Intel_bloggers inside innovation outside1Intel® Galileo este prima placa de dezvoltare Intel în totalitate Open Source, atât hardware, cât și software, aspect important pentru dezvoltatori și în același timp pentru comunitățile de start-up-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse.

Intel® Edison este cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui card SD, care poate fi incorporat în gadgeturi purtabile. Modulul Intel® Curie™ este un produs de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearables, dezvoltat de Intel.

Compania Nike, invitatul special din cadrul evenimentului a oferit o incursiune în zona de wearables și inovații dezvoltate pe segmentul sport și sănătate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button