Intel Capital, investiții de 125 mil. dolari în companii conduse de femei sau de minorități Intel Capital, investiții de 125 mil. dolari în companii conduse de femei sau de minorități
Intel Capital, organizația globală de investiții a companiei Intel, a anunțat lansarea Fondului Intel Capital Diversity, principalele linii de investiții ale acestuia fiind în... Intel Capital, investiții de 125 mil. dolari în companii conduse de femei sau de minorități

Intel Capital, organizația globală de investiții a companiei Intel, a anunțat lansarea Fondului Intel Capital Diversity, principalele linii de investiții ale acestuia fiind în startup-uri tehnologice conduse de femei și minorități slab reprezentate.

Totodată, au fost anunțate primele investiții ale fondului în patru companii conduse de lideri inspiraționali. Cel mai mare de acest fel, fondul de 125 de milioane de dolari va acoperi o serie largă de industrii inovatoare.

”Noi credem că diversitatea și reprezentarea la locul de muncă este esențială pentru obținerea de rezultate în afaceri”, a declarat CEO-ul Intel, Brian Krzanich. ”Scopul nostru cu lansarea noului fond este de a sprijini semnificativ reprezentarea în societate a unei forțe de muncă din startup-urile tehnologice, iar în final, în urma succesului acesteia să beneficiem alături de toate sectoarele economice”, a mai spus el.

Aceste anunțuri vin în urma celui din ianuarie despre inițiativa Intel Diversity în Technology, lansată pentru a încuraja diversitatea atât în cadrul Intel cât și în toată industria tehnologică. Scopul Intel este de a ajuta la o reprezentare deplină a femeilor și minorităților slab reprezentate în forța de muncă din SUA, până în 2020.

“Suntem mândri să ne asumăm un rol de lider spre o amplă participare în antreprenoriatul tehnologic și ocuparea forței de muncă”, a declarat Lisa M. Lambert, Director General și Vicepreședinte al Intel Capital, care conduce și Fondul Intel Capital Diversity. “Cu acest nou fond, Intel Capital se angajează să investească în cele mai bune talente dintr-o multitudine de domenii pentru lansarea unor inovații geniale care servesc nevoilor unui public divers”, a mai spus Lambert.

Doar 15% dintre companiile finanțate printr-un fond de tip venture capital din Statele Unite au o femeie în echipa executivă, potrivit unui raport recent al Babson College. De asemenea, companiile cu o femeie CEO primesc doar 3% din totalul finanțărilor fondurilor de tip venture capital.1

În plus, mai puțin de 1% dintre fondatorii companilor din Silicon Valley sunt afro-americani sau de origine latină; aproape 100% dintre antreprenorii care primesc finanțare sunt albi sau asiatici, potrivit studiului.2

Fondul Intel Capital Diversity a fost lansat cu investiții în patru companii, care vor avea acces la programele de dezvoltare a afacerilor din partea Intel Capital, rețea globală și expertiză tehnologică.

Brit + Co (San Francisco) deblochează creativitatea prin educație, inspirație și susținerea femeilor și fetelor. Platforma de e-commerce, cursurile sale online și kit-urile all-in-one permit învățarea mai multor activități – de la caligrafie la construirea de gadgeturi cu plăcile de dezvoltare Intel® Galileo.

CareCloud (Miami) este cel mai important furnizor de servicii cloud pentru domeniul sănătății, dosarul electronic de sănătate (EHR), precum și software de facturare și servicii pentru grupuri medicale. Intel și CareCloud au colaborat la o lucrare despre cloud computing în domeniul medical.

Mark One (San Francisco) utilizează modului Intel® Curie™ pentru dezvoltarea unei căni inteligente care recunoaște automat orice băutură, oferă informații cu privire la nutrienți și păstrează un istoric al băuturilor pe smartphone-ul utilizatorilor.

Venafi (Salt Lake City) protejează elementele fundației securității cibernetice – chei criptografice și certificate digitale – astfel încât să nu poată fi folosite greșit. Venafi verifică de fiecare data certificatele și cheile care sunt de încredere pentru a putea fi folosite, le protejează și le blochează pe cele care nu sunt. Cu ajutorul soluțiilor de securitate Venafi, Intel poate continua să ofere securitate și tehnologii importante pentru centre de date.

Intel Capital, organizația globală de investiții a Intel se ocupă cu investiții de private equity în proiecte start-up care dezvoltă tehnologii inovatoare la nivel mondial. Intel Capital investește într-o serie largă de companii care oferă hardware, software și servicii pentru mediul enterprise, mobilitate, Internet, media digital sau semiconductori. Începând cu 1991, Intel Capital a investit peste 11,4 miliarde de dolari în peste 1.400 de companii din 57 de țări. În acest timp, 211 companii din portofoliu au fost listate la mai multe burse din lume și 369 au fost achiziționate sau au fuzionat cu altele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: