Intel şi Junior Achievement Romania promovează a treia ediție în parteneriat a Intel Business Challenge Europe (IBCE 2014), cea mai mare competiţie europeană de...

Intel-Business-Challenge-EuropeIntel şi Junior Achievement Romania promovează a treia ediție în parteneriat a Intel Business Challenge Europe (IBCE 2014), cea mai mare competiţie europeană de planuri de afaceri în tehnologie. Participanţii vor intra în contact cu antreprenori şi mentori internaţionali pentru a dezvolta un plan de afacere care poate obţine finanţare de la investitori globali. Câştigătorii vor intra în finala europeană pentru calificarea într-un executive program în Silicon Valley. 6 echipe din România s-au calificat în finala europeană în ultimele 3 ediții, iar Gameleon a intrat și în finala internațională din Silicon Valley. Candidaţii din România se pot înscrie până în data de 15 iune la www.intelchallenge.eu.

Competiţia Intel Business Challenge Europe 2014 premiază idei de afaceri inovatoare bazate pe tehnologii din domenii ca software, aplicaţii pentru telefonia mobilă, electronică, robotică, energie şi generare de energie, biotehnologie şi nanotehnologie. Competiţia include şi o secţiune specială Oameni şi societate, destinată antreprenorilor sociali care folosesc tehnologia ca un instrument pentru soluţionarea unor probleme globale.

Pentru antreprenorii în tehnologie din România, IBCE  a oferit experianța finalei europene unui număr de 6 echipe în ultimele ediții 2 ediții ale finalei europene, iar în ediția din 2013 Gameleon s-au calificat până în finala globală din Silicon Valley, unde au câștigat 10. 000 USD și premiul pentru cea mai bună prezentare.

Participarea este deschisă tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, studenţi sau care au absolvit studii universitare de cel mult 4 ani. Propunerile eligibile includ afaceri aflate în stadiul de concept, cât şi startupuri care nu au trecut de primele etape de atragere de finanţare. Informaţii detaliate despre eligibiltate şi criteriile de evaluare sunt disponibile în regulamentul competiţiei.

Înscrierea în competiţie a echipelor din România este deschisă până la 15 iunie 2014 şi presupune 3 pași:

  • deschiderea unui cont pe platforma Milestone Hero, dedicată competiției
  • înscrierea unui abstract de descriere a ideii de afacere de maxim 1 pagină
  • înscriere unui scurt video pitch și a unui model de afacere

Formularul de înregistrare şi informaţii despre calendarul competiţiei sunt disponibile la www.intelchallenge.eu

Compania Intel sponsorizează proiectul şi îl organizează în parteneriat cu INVESTIN High Tech Foundation, iar Junior Achievement-Young Enterprise este partenerul strategic al competiţiei la nivel european.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: