Intel a sărbătorit, astăzi, 10 ani de prezență în România, ca hub regional pentru Europa de Sud – Est. Cu această ocazie, compania a...

studenti in programul de donatii Intel Galileo_2Intel a sărbătorit, astăzi, 10 ani de prezență în România, ca hub regional pentru Europa de Sud – Est. Cu această ocazie, compania a anunțat extinderea operațiunilor și creșterea echipei locale în viitorul apropiat. Cu 400 de angajați la nivel național, Intel va continua să își extindă prezența în România, prin adăugarea unei noi echipe de ingineri software din divizia Datacenter Software Technologies, în cadrul Intel Romania Software Development Center.

Intel a avut o prezență indirectă pe piața locală încă de la începutul anilor ’90. Compania a stabilit oficial operațiunile în România în anul 2004, odată cu deschiderea biroului de Vânzări și Marketing, responsabil de activitățile din România, Bulgaria și alte țări din Sud – Estul Europei.

Printre activitățile esențiale ale biroului de Vânzări și Marketing se numără lansarea și promovarea celor mai noi tehnologii pentru utilizatorii finali, contribuția la creșterea infrastructurii IT pentru sectorul public și privat, dezvoltarea relației cu ecosistemul IT&C. De asemenea, Intel lucrează îndeaproape cu integratori de sisteme și operatori telecom, pentru a oferi pe piața locală cele mai noi tehnologii și produse.

Bernadette Andrietti“În 2004 am decis să inițiem operațiuni directe în România datorită oportunităților de pe piață, talentului local și pasiunii pentru tehnologie. Suntem bucuroși să sărbătorim astăzi un deceniu de succes în România. Prezența noastră locală a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 4 la 400 de angajați. România a devenit un important centru de cercetare și dezvoltare pentru Intel în Europa și la nivel mondial. Vom continua să ne extindem operațiunile și prezența locală în România”

Bernadette Andrietti, Vicepreședinte Sales and Marketing Group, Director de Marketing, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Intel

În 2010 Intel a anunțat investiția în Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare din București. Deschis oficial în 2012, centrul a pornit inițial cu aproximativ 20 de angajați, responsabili cu cercetarea și dezvoltarea în domeniul software Open Source.

Centrul și-a extins rapid operațiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products și benchmarking. În curând, centrul va crește cu o nouă echipă de ingineri software, care se va ocupa de optimizarea modului de execuție a aplicațiilor pe servere bazate pe arhitectură Intel. Aceasta va fi cea mai nouă echipă de ingineri software din cadrul Intel Romania Software Development Center.

În prezent Intel are 400 de angajați în 3 orașe din România, după cum urmează:

– Biroul de Vânzări și Marketing din București, deschis în anul 2004;

– Intel Romania Software Development Center din București, anunțat în 2010;

– Subsidiara companiei Wind River din Galați. Compania a devenit parte a Intel în 2009;

– Centrul de Dezvoltare de Software Educațional din Cluj. Centrul a fost deschis în 2013 după achiziția la nivel mondial a companiei KNO.

monica ene-pietrosanu“Talentul autohton, format în facultățile tehnice, și pe care îl putem coopta în proiecte de cercetare – dezvoltare software, este recunoscut la scară globală. Inginerii noștri software sunt renumiți pentru abilitățile tehnice. Când am luat decizia de a ne extinde pe piața locală cu operațiuni în domeniul software, am atras o investiție importantă către România. Suntem încântați de evoluția Intel în țara noastră și vom continua să investim pe piața locală pe termen lung”

Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager, Intel Romania Software Development Center

Intel Infografic_10 ani in Romania

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: