Intel, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a anunţat recent achiziţia Basis Science, compania care dezvoltă tracker-ul Basis Band, destinat celor care...
basisIntel, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, a anunţat recent achiziţia Basis Science, compania care dezvoltă tracker-ul Basis Band, destinat celor care fac mişcare pentru a le măsura diverşi indicatori, precum ritmul cardiac.

Deşi cele două entităţi nu au făcut publice detaliile tranzacţiei, jurnaliştii TechCrunch aflaseră la începutul lunii faptul că Intel era dispus să plătească 100 de milioane de dolari pentru Basis Science.

Startup-ul dezvoltat în 2011, a reuşit să strângă până acum finanţări în valoare de 32,3 milioane de dolari.

Primul gadget al companiei, Basis fitness tracker, care se vinde cu 199 de dolari, adună informaţii despre caloriile consumate, ritmul cardiac, paşi făcuţi sau orele de somn, pe care mai apoi le trimite către device-uri cu iOS sau Android prin Bluetooth.

Oficialii Intel şi-au manifestat interesul de a intra pe segmentul de wearables încă de la începutul acestui an, odată cu târgul CES care a avut loc în Las Vegas. Atunci, CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a prezentat o serie de gadgeturi portabile smart aflate în diverse stadii de dezvoltare în laboratoarele Intel.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: