Înscrieri la ediția 2017 a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu Înscrieri la ediția 2017 a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu
Evenimentul, aflat la a V-a ediție, se va desfășura la Brăila, orașul natal al marelui artist, în perioada 20-22 Octombrie 2017 și este organizat... Înscrieri la ediția 2017 a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu

Evenimentul, aflat la a V-a ediție, se va desfășura la Brăila, orașul natal al marelui artist, în perioada 20-22 Octombrie 2017 și este organizat de Consiliul Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila. Înscrierile pot fi trimise până pe 22 Septembrie.

Conform Regulamentului Festivalului, disponibil pe pagina oficială la această adresă (faceți click aici pentru vizualizare), se pot înscrie cetățeni români și străini, indiferent de sex și religie, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției.

Concursul are trei secțiuni: solist vocal sau instrumentist, formații (maximum octet), compoziție. Juriul concursului este format din specialiști în domeniu, desemnați de organizator, din România și din străinătate. În juriul preselecției se va afla și Președintele juriului de concurs.

Criteriile de evaluare sunt stabilite, de asemenea, prin regulament:

  • Vocabular de jazz și improvizație

  • Ritm și execuția ritmului

  • Aranjament muzical

  • Sunet/ Tehnică/ Interacțiune/ Nuanțe dinamice, timbrale și expresivitate

  • Prezența scenică

  • Inovație / creativitate în general

De menționat este și că laureații vor primi premii în bani, astfel: Trofeul Johnny Răducanu – 5.000 euro, Cel mai bun solist instrumentist – 2.500 euro, Cel mai bun solist vocal – 2.500 euro, Cea mai buna formație – 3.000 euro, Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret – 2.500 euro, Premiul pentru cea mai bună compoziție – 2.500 euro.

Potrivit enciclopediei online Wikipedia, “Johnny Răducanu a fost un contrabasist, pianist, compozitor, aranjor și conducător de formație român de etnie romă”. S-a născut la Brăila pe 1 Decembrie 1931 și s-a stins din viață la București pe 19 Septembrie 2011. Într-un articol publicat la scurt timp după decesul artistului, publicația britanică “The Guardian” îl numește “Romanian Mr. Jazz” – Domnul Jazz-ul românesc.

Mai multe informații despre Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu sunt disponibile pe website-ul evenimentului http://johnnyraducanu.ro/ și în social media https://www.facebook.com/FestivalJohnnyRaducanu/

Echipa The Trends le dorește mult succes tuturor participanților!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: