Cea de-a patra ediţie a How to Web, cel mai mare eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est, va avea loc...
HowToWeb2012_1Cea de-a patra ediţie a How to Web, cel mai mare eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est, va avea loc în acest an pe 20 şi 21 noiembrie la Bucureşti.

Vorbitori internaţionali de calibru vin în premieră în România pentru a împărtăşi bune practici unei audienţe formate din peste 800 de persoane.  În paralel competiţia şi programul de orientare Startup Spotlight aduce faţă în faţă cele mai bune 32 de echipe din regiune cu mentori de excepţie şi reprezentanţi ai celor mai apreciate acceleratoare din lume.

“Zilele trecute am dat peste o fotografie de la prima ediţie a How to Web, din 2009. Am constatat cu mândrie că în decurs de patru ani am ajuns de la 170 de participanţi strânşi într-o sală de curs din cadrul Politehnicii şi 20 de speakeri, toţi din România, la peste 750 de participanţi, anul trecut, 35 de vorbitori din 15 ţări şi peste 30 de startup-uri înscrise în programul Startup Spotlighit”, mărturisea în cadrul conferinţei de presă care anunţa ediţia din acest an a evenimentului, Bogdan Iordache, fondatorul How to Web.

Evenimentul din acest an stă sub sloganul “Să creştem împreună în 2013!” şi va aduce de această dată în discuţie modul în care pot fi dezvoltate produse de succes la scară globală. Subiectele acoperite vor include inovaţie şi scalabilitate, aplicaţii pentru dispozitive mobile, software-as-a-service şi jocuri sociale, big data şi interfeţe inteligente, hardware şi IoT, dar şi localizare şi particularităţile caracteristice pieţei est-europene.

Cei peste 800 de participanţi aşteptaţi vor avea ocazia să urmărească studii de caz practice, să descopere puterea inovaţiei de a schimba lumea, dar şi să cunoască reprezentanţi importanţi ai scenei tech la nivel global. La final, audienţa va avea ocazia sa aplice lecţiile învăţate pentru a-şi dezvolta în continuare produsele şi a-şi scala propriile companii.

Printre vorbitorii prezenţi pe scena How to Web în acest an se numără Thomas Hartwing (CTO şi Co-Fondator al King.com, una dintre cele mai importante companii de gaming din lume, dezvoltatorul unuia dintre cele mai de succes jocuri de pe Facebook, Candy Crush Saga), Christian Reber (CEO şi Fondator al 6Wunderkinder, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene), Paul Ford (VP şi CEO SoftLayer, companie de infrastructură achiziţionată de IBM cu 2 miliarde USD la începutul anului).

În paralel, Startup Spotlight aduce împreună cele mai inovatoare 32 de start-up-uri din regiune, acceleratoare de talie mondială, investitori, experţi în tehnologie la nivel internaţional şi programe de suport. Echipele cu cele mai bune rezultate vor avea ocazia să îşi prezinte produsele pe scena principală a How to Web, iar câştigătorii vor fi răsplătiţi cu premii cash în valoare de 20.000 de dolari. Participanţii vor primi feedback şi vor interacţiona cu reprezentanţi ai celor mai apreciate acceleratoare din lume.

Printre aceştia îi amintim pe Jon Bradford (Managing Director TechStars London, UK, program de 13 săptămâni care oferă echipelor finanţare seed, spaţiu de lucru şi acces la mentori şi alţi antreprenori), Carlos Espinal (Partener Seedcamp, UK, liderul european al programelor de mentorat şi finanţare micro-seed) sau Rune Theill (Director Program Rockstart Accelerator, Olanda, program care oferă investiţie de tip seed, spaţiu de birouri, acces la 99 de mentori, coaching şi o vizită de 3 săptămâni în Silicon Valley). Acestora li se adaugă Lyuben Belov (Co-Fondator LAUNCHub, Bulgaria), Dylian Dimitrov (Fondator Eleven Startup Accelerator, Bulgaria) sau Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures, UK).

Biletele de tip „very early bird” pentru How to Web 2013 sunt disponibile până pe 27 septembrie şi pot fi achiziţionate online pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co.  Echipele inovatoare care îşi doresc să participe la Startup Spotlight pot aplica online la http://startupspotlight.co. Participarea la competiţia şi programul de orientare pentru start-up-uri este gratuită pentru cei 32 de finalişti care vor fi selecţionaţi de un juriu format din experţi internaţionali. How to Web este un eveniment dezvoltat cu susţinerea IXIA şi X3.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: