Exoscheleți, smart device-uri, sisteme imagistice de depistare a cancerului: tehnologii care se pregătesc pentru piața globală. Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP)...

ricapExoscheleți, smart device-uri, sisteme imagistice de depistare a cancerului: tehnologii care se pregătesc pentru piața globală. Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România (RICAP) demarează în această săptămână o nouă ediție pentru 15 noi companii selectate să intre în program și să se pregătească să comercializeze pe plan global.

Cei 15 antreprenori au dezvoltat tehnologii inovatoare în domenii precum ITC, cleantech, energy și medical. Printre tehnologiile propuse se numără exoscheleți de mare putere, destinați persoanelor paraplegice sau vârstnicilor, device-uri de automatizare a locuinței care se folosesc de smartphones sau Google Glass, filtre pentru decontaminarea apei sau sisteme hibrid de imagistică și navigație electromagnetică pentru îmbunătățirea diagnosticului și stadializării cancerului toracic și abdomninal.

Prezentările tuturor companiilor selectate se regasesc pe blogul programului.

Companiile din RICAP vor primi suportul unei rețele de mentori români și americani, cu vastă experință în domeniul tehnologiilor și al comercializării: Rohit Shukla (CEO Larta Institute și membru în National Advisory Council on Innovation and Entrepreneurship US), David Olson (consultant în industria energetică), Gunjan Siroya (business execuitve la nivel internațional), Grant Norwood (consultant în vânzări și marketing), Andrei Pitiș (ANIS, business angel, antreprenor),  Alexandru Lăpușan (founder și CEO Zitec), Alex Dascălu (Deloitte), Peter Barta (Fundația Post Privatizare), Patrick Gates (consultant în dezvoltarea pe piețe internaționale), Norina Boru Constantinescu (Pro East Consulting, consultant pe zona de sănătate), Dan Mihăescu (consultant în business development), Mihai Ionescu (industria telecom- NetCity Telecom), Andrei Roth (Recognos România).

Innovation Kickoff Day: nume sonore din industria românească și experți internaționali de top

Pentru a marca începutul celei de-a doua ediții a programului, RICAP organizează evenimentul Innovation KickOff Day, miercuri, 15 octombrie, începând cu ora 8:30, la Capital Plaza Hotel, București.

Innovation Kickoff Day reunește companiile inovatoare selectate să facă parte din programul RICAP, alături de personalități marcante din domenii ale tehnologiei, antreprenori și investitori din România și din Statele Unite.

Suntem onorați să lucrăm și în această ediție a programului RICAP cu unele dintre cele mai inovatoare companii românești în tehnologie și vă invităm să le cunoașteți la Innovation KickOff Day, un eveniment creat pentru a pune față în față inovația românească cu investitori, antreprenori și profesionoști din diverse industrii. Inovatorii se vor bucura de experința deosebită a mentorilor români, profesioniști de top din industrii relevante, cât și a advisorilor americani, și vor beneficia de o experiență interesantă și intensă, pe parcursul a patru luni de mentorat personalizat. Ne așteptăm să auzim de cât mai multe companii românești care își fac intrarea pe piața americană și suntem convinși că, prin programul RICAP, punem umărul la îndeplinirea acestui obiectiv – declară Dragoș Pîslaru, manager general GEA Strategy & Consulting.

Agenda evenimentului va include prezentări ale companiilor selectate, o serie de paneluri pe teme legate de comercializarea inovării la nivel internațional, precum și diverse oportunități de networking.

Panelurile aduc în fața publicului profesioniști recunoscuți din România și din Statele Unite care vor discuta pe teme relevante pentru comercializarea internațională a inovării, în special finanțare, parteneriate, atitudini în fața riscului, marketing și branding. Printre speakeri se numără mentorii și partenerii din rețeaua de suport construită de RICAP, cât și industry guests a căror experiența este deosebit de relevantă pentru temele evenimentului: Răzvan Pasol (Intercapital Invest), Marcin Wójcicki (Bursa de Valori București), Aneta Bogdan (Brandient).

Sprijin pentru comercializare pe piața internațională

RICAP selectează cele mai promițătoare companii cu tehnologii inovatoare din România și le susține să comercializeze pe piața internațională. RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală (CRID) şi Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: