Încep înscrierile pentru o nouă ediție Hour of Code. România, locul 10 în lume după numărul de participanți în 2014 Încep înscrierile pentru o nouă ediție Hour of Code. România, locul 10 în lume după numărul de participanți în 2014
Asociația Adfaber organizează și în acest an o nouă ediție a Hour of Code (Ora de programare), cel mai mare eveniment de educație din... Încep înscrierile pentru o nouă ediție Hour of Code. România, locul 10 în lume după numărul de participanți în 2014

Asociația Adfaber organizează și în acest an o nouă ediție a Hour of Code (Ora de programare), cel mai mare eveniment de educație din întreaga lume, care se va desfășura simultan în mai multe regiuni ale globului.

Amploarea evenimentului a clasat anul trecut România pe locul 10 în întreaga lume, după ce peste 400.000 de elevi s-au înscris și au participat la eveniment într-o săptămână.

Ediția de anul acesta a evenimentului Hour of Code, a doua organizată în țara noastră, se va desfășura în perioada 7 și 13 decembrie 2015 și le propune elevilor și profesorilor să descopere cât de simplu pot învăța bazele programării cu ajutorul tutorialelor disponibile online pe ro.code.org.

Animate și interactive, acestea aduc în prim plan personaje îndrăgite de copii, precum prințesa Elsa, dar și antreprenori cu business-uri online, adresându-se astfel deopotrivă copiilor și adulților. Tutorialele sunt disponibile în peste 40 de limbi și pot fi accesate atât alături de un profesor, cât și ca studiu individual.

Toți cei care vor să organizeze un eveniment Hour of Code o pot face la adresa HourofCode.com/ro/ro, iar pentru participare la evenimentul global începând cu 7 decembrie au la dispoziție link-ul ro.code.org.

“Rezultatul înregistrat de ediția de anul trecut a Orei de Programare ne arată interesul ridicat al elevilor pentru tehnologie și pentru domeniul IT, iar prin acest tip de proiect educațional le punem la dispoziție și resursele de care au nevoie pentru a se dezvolta în acest domeniu. Tehnologia face parte din viețile noastre, iar a oferi șansa copiilor să învețe programare este o oportunitate nu doar pentru ei, ci pentru noi toți”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociația desemnată să se ocupe de organizarea, promovarea și susținerea Hour of Code în Europa de Est.

La nivel global, evenimentul Hour of Code este susținut de companii IT de top, precum Amazon, Apple, Dropbox, Facebook, Google, LinkedIn sau Microsoft. Evenimentul Hour of Code a adunat până acum peste 100 de milioane de elevi participanți din întreaga lume.

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: