Împreună dăruim aripi de bucurie! Copiii de la Marie Curie au nevoie de ajutorul nostru Împreună dăruim aripi de bucurie! Copiii de la Marie Curie au nevoie de ajutorul nostru
Știați că într-un an peste 22.000 de copii trec pragul spitalului Marie Curie pentru a fi tratați? Pentru mulți dintre ei, diagnosticul este neiertător... Împreună dăruim aripi de bucurie! Copiii de la Marie Curie au nevoie de ajutorul nostru

Știați că într-un an peste 22.000 de copii trec pragul spitalului Marie Curie pentru a fi tratați? Pentru mulți dintre ei, diagnosticul este neiertător – cancer, boala care răpește anual bucuria a peste 500 dintre ei – iar camera de spital devine acasă.

Acolo își petrec zilele și nopțile, jucându-se, învățând și construind lumi imaginare în care trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți alături de prinți și prințese.

Pentru a veni în ajutorul copiilor internați la Marie Curie, reprezentanții Sun Plaza Shopping Center, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Capitală, au demarat campania “Împreună dăruim aripi de bucurie”. Aceasta se va desfășura în perioada 18 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016.

Vă invităm și pe voi să vă alăturați acestei campanii și să îi ajutați pe copiii pentru care Marie Curie a devenit noua casă. Puteți să o faceți depunând donații în bani în urna special amenajată în cadrul Sun Plaza, dar și în mod direct, în contul RO49BPOS85202606441RON01.

Un prim pas a fost făcut: pe 16 decembrie reprezentații fundației și ai centrului comercial i-au vizitat pe micii pacienți de la Marie Curie. Iar tolba de daruri a fost plină! Magicianul Teo i-a bucurat pe cei mici cu un spectacol de magie, iar tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic l-au ademenit pe Moș Crăciun cu un concert de colinde fermecate.

În plus, Sun Plaza a răspuns nevoilor diferitelor secții medicale ale spitalului cu sute de consumabile, jucării și produse de îngrijire personală, sperând, în același timp, să aline măcar puțin din suferința micuților internați la Marie Curie.

“Această inițiativă face parte din angajamentul Sun Plaza de implicare în viața comunității și de susținere acordată sectorului medical dedicat copiilor. Eforturile personalului spitalului Marie Curie cu care am stat de vorbă, ne-au inspirat în demararea acestui program la care sperăm să se alăture și vizitatorii centrului comercial”, au spus reprezentanții Sun Plaza.

Spitalul clinic de urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi și tratează pacienți cu patalogie gravă și foarte gravă din întreaga țară.

În țara noastră, rata medie de vindecare a micuților bolnavi este de 30-60%, în funcție de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci și de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viață supus unor reguli stricte, care împovărează peste măsură familia copilului bolnav, atât financiar, cât și emoțional.

Din fericire, depistat la timp și tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulți, în ciuda diagnosticării mult mai dificil de realizat.

Nu uitați: haideți să le oferim un Crăciun de poveste micuților de la Marie Curie prin donații în urna amplasată în Sun Plaza, sau în contul RO49BPOS85202606441RON01.

UPDATE:

25.000 de lei donati micuților din Spitalul Marie Curie în campania ,,Împreună dăruim aripi de bucurie” inițiată de Sun Plaza

În perioada 16 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, Sun Plaza Shopping Center, în parteneriat cu Fundația HOSPICE Casa Speranței, a adus zâmbete pe chipurile copiilor de la spitalul Marie Curie din București. Zeci de micuți au fost încântați de spectacolul de colinde oferit din inimă, în prima zi a campaniei de către tenorul Vlad Miriță si baritonul Iordache Basalic, și inveseliti de trucurile hazlii ale Magicianului Teo.

În plus, Sun Plaza a donat sute de materiale necesare pentru îngrijirea copiilor internați la „Marie Curie”, dar și pentru ca timpul petrecut de aceștia și de părinții lor în spital să treacă mai ușor: scutece și cereale, pijamale, cărți de povești, păpuși, pachete Lego, jucării de pluș, cărți de colorat, dar și pixuri și creioane colorate.

Campania „Împreună dăruim aripi de bucurie” a continuat timp de o lună si jumătate în cadrul Sun Plaza, unde a fost amenajat un spatiu special pentru donații în bani. Astfel, persoanele care au fost impresionate de povestea micuților de la spitalul Marie Curie au putut susține inițiativa umanitară și afla mai multe informații despre secțiile spitalului și despre modul în care se pot implica.

HOSPICE Casa Speranței derulează un proiect împreună cu Spitalul Marie Curie pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor internați în această instituție printr-un serviciu complex mobil de îngrijire paliativă pediatrică. Obiectivele proiectului sunt acordarea de sprijin medical, psiho-emoțional și social copiilor cu boli incurabile internați la Marie Curie și sprijinirea familiilor pentru a face față provocărilor complexe asociate cu boala incurabilă. Îngrijirea oferită de HOSPICE este complementară celei primite în spital, o parte din copii fiind preluați ulterior și în celelalte servicii ale organizației (îngrijire la domiciliu, centru de zi, școala HOSPICE).

Donațiile au putut fi făcute și direct către Fundația HOSPICE Casa Speranței, în contul RO49BPOS85202606441RON01.

Alături de Sun Plaza și Fundația HOSPICE Casa Speranței, au dăruit aripi de bucurie alte cateva mii de oameni călăuziți de dorința nobilă  de a aduce zâmbete și speranță pe chipurile micuților pacienți. Ca urmarea a acestui parteneriat, în perioada 18 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, a fost donată suma totală de 25,000 de lei, sumă care acoperă costul a 425 de vizite de îngrijire la copiii internați în Spitalul Marie Curie din Capitală, efectuate de personalul HOSPICE.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: