Ne surprindem întrebându-ne retoric „Când a trecut timpul?”, deşi suntem conştienţi că ne desfăşurăm viaţa pe fast-forward. Ne propunem strategic planul unei noi săptămâni,...
Joy2Ne surprindem întrebându-ne retoric „Când a trecut timpul?”, deşi suntem conştienţi că ne desfăşurăm viaţa pe fast-forward. Ne propunem strategic planul unei noi săptămâni, dar la mijlocul ei ne dăm seama că nu e nici pe departe cum ne-am imaginat să fie.

Imediat apare întrebarea cum reuşim să ne împărţim între casă şi birou, cum reuşim să ne menţinem sănătatea în cursa cu timpul? Vă propunem să descoperiţi studioul Joy Speed Fitness, un nou concept de fitness, în cadrul căruia 20 de minute înseamnă aproximativ 5 ore de fitness clasic.

Studioul Joy Speed Fitness aduce în România un nou concept de slăbit şi tonifiere – speed fitness în doar 20 de minute, având la bază electrostimularea musculară. În caz că vă întrebaţi cum funcţionează, noua generaţie de aparate EMS vă lucrează, sub intensitatea mică a curentului alternativ pe care îl emit, şase grupe de muşchi: spate, piept, braţe, abdomen, picioare, fese. Cine s-ar fi gândit că e posibil antrenamentul speed fitness chiar în pauza de masă de la birou? Sala are dotări moderne, astfel că te poţi întoarce la birou revigorat după un duş şi să dai randament maxim! Este un  boost de energie şi bună-dispoziţie!

Joy 3Piesa principală a antrenamentului o reprezintă costumul cu electrozi sub forma unei veste care conţine electrozi pentru partea inferioară şi superioară a spatelui, abdomen şi piept. Centura montată pe talie stimulează musculatura fesieră, în timp ce electrozii fixaţi pe braţe şi picioare activează musculatura extremităţilor. Disponibilă în mărimi diferite, vesta va fi tot timpul potrivită. Joy Speed Fitness vă pune la dispoziţie vestiare şi cabine de dus modern utilate, aparatură de ultimă generaţie precum şi instructori de fitness cu o pregătire solidă în domeniu. Antrenamentul se desfăşoară sub atenta supraveghere a antrenorului personal,  o şedinţă durează 20 de minute.

„Antrenamentul Speed Fitness a fost special creat pentru înlăturarea ţesutului adipos, pentru a beneficia de tonifiere musculară, pentru a dezvolta rezistență, forţă şi viteză de reacţie şi toate acestea într-un timp foarte scurt. Este vorba de o nouă provocare în domeniile SPORT, RECUPERARE, WELLNESS”, explică Victor Păpuşă, antrenor Joy Speed Fitness.

Tehnica de electrostimulare musculară este utilizată de peste jumătate de secol în domeniul medical, cum ar fi în terapiile de fiziokinetoterapie, însă în materie de beauty&health aceasta funcţionează ca terapie suplimentară. Sportivii de performanţă apelează adesea la aparatele de EMS pentru atingerea performanţelor în domeniu. Este general ştiut faptul că sistemul muscular se află sub influenţa directă a sistemului nervos, acesta din urmă trimiţând semnale sub formă de stimuli către muşchi. Similar acţionează şi aparatele de electrostimulare, astfel ca acestea trimit impulsuri non-invazive  din exterior spre muşchi, care se contractă, urmate de impulsuri vibrante pentru relaxarea acestora. Antrenamentul speed fitness este unul solicitant şi vizează exerciţii de tip cardio – se pot pierde între 700-1000 kcal, exerciţii de dezvoltare a masei musculare, dar şi probleme precum celulita sau articulaţiile dureroase.

Speed fitness este benefic tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani, persoanelor care doresc o remodelare corporală, o imagine mai bună de sine, a celor care doresc un program de tonifiere suplimentar, dar şi sportivilor care au suferit accidentări şi doresc o recuperare rapidă. Inovaţia în ceea ce priveşte speed fitness constă în tensionarea şi dezvoltarea muşchilor cu ajutorul  curentului  alternativ de intensitate mică, implicând 90% din sistemul muscular, antrenarea atât a muşchilor vizibili, cât şi a celor scheletici, dar şi re-educarea fibrelor musculare pentru a preveni atrofierea acestora. Cercetătorii în domeniu afirmă că  cele 20 de minute de speed fitness sunt similare a 5 ore de gimnastică în continuu. Joy Speed Fitness

Şedinţele de speed fitness sunt indicate inclusiv după naştere, antrenorii recomandând şedinţe de electrostimulare musculară, acest lucru fiind benefic pentru recăpătarea tonusului muscular, dar mai ales a recăpătării dimensiunilor dorite! În cazul persoanelor cu un surplus de greutate, rezultatele sunt vizibile după prima şedinţă, pierzându-se în medie 1-2 cm.

În lungul drum spre obţinerea unei imagini de sine mulţumitoare, trebuie acordată o atenţie specială şi dietei zilnice. Astfel, o dietă echilibrată în enzime, minerale, fibre şi vitamine furnizează toate elementele nutritive de care corpul are nevoie pentru a ţine pasul cu schimbările de la nivelul organismului. De asemenea, hidratarea este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii muşchilor, dar şi a ţesutului cutanat. Antrenorii recomandă înainte cu 30 de minute de antrenament servirea unei gustări care să furnizeze proteine, cum ar fi  somon, boabe de soia sau carne de curcan. Alimentele bogate în proteine ajută printre altele şi la dezvoltarea masei musculare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: