Health Trends: Scop estetic sau funcțional? Totul despre rinoplastie Health Trends: Scop estetic sau funcțional? Totul despre rinoplastie
Doctorul Cristian Nițescu, chirurg estetician cu peste 20 de ani de experiență, a făcut primul pas în demersul său menit de a informa corect... Health Trends: Scop estetic sau funcțional? Totul despre rinoplastie

Doctorul Cristian Nițescu, chirurg estetician cu peste 20 de ani de experiență, a făcut primul pas în demersul său menit de a informa corect publicul larg cu privire la operațiile estetice. Într-o lume în care aspectul fizic devine o prioritate pentru multe doamne și domnișoare și nu numai, o informare corectă asupra a ceea ce presupune chirurgia estetică, de la tehnică până la riscuri sau perioadă de recuperare, este modul în care doctorul Cristian Nițescu crede că poate fi util, înainte ca pacientul să ajunga propriu zis la operație.

În primul său “curs”, doctorul Cristian Nițescu a vorbit despre rinoplastie, pe înțelesul tuturor. Fiind una dintre cele mai frecvente operații estetice, rinoplastia trebuie înțeleasă pornind de la elementele de bază: ce este rinoplastia, la ce vârstă se poate face o rinoplastie, cum decurge recuperarea după o rinoplastie etc.

Rinoplastia – scop estetic sau funcțional?

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul și procedura în sine, operaţia estetică la nas – rinoplastia sau rinocorecția, în termeni de specialitate – este o procedură solicitată din ce în ce mai des de pacienți, care poate produce o îmbunătățire substanțială a aspectului facial.

Îmbunătăţirile estetice pe care un chirurg plastician le poate face prin operaţia de rinoplastie constau în scăderea dimensiunilor nasului (dacă acesta este prea lung sau prea lat, sau dacă are vârful prea proeminent), creșterea dimensiunii, dacă este necesar (în cazul nasurilor care au vârful căzut, acesta poate fi ridicat, se crește proiecția sa), modificarea profilului nazal (îndepărtarea „cocoașei” inestetice) sau îngustarea şi schimbarea formei nărilor.

Rinoplastia nu este doar o intervenție estetică realizată cu scopul remodelării nasului, ci poate avea și un scop funcțional: corectarea unor defecte anatomice (de „arhitectură” nazală internă), ce cauzează deseori dificultăți respiratorii.

De ce trebuie să fii major când vrei o rinoplastie

În general, candidaţii pentru intervenţia de remodelare a nasului trebuie să aibă peste 18 ani, pentru ca procesul de creștere să se fi încheiat. Operaţia de rinoplastie se poate efectua doar în momentul în care oasele nazale au ajuns la maturitate.

Rinoplastia este o intervenţie chirurgicală care corectează aspectul nasului, dar, în acelaşi timp, pacientul trebuie să aibă aşteptări realiste de la o astfel de intervenţie, având în vedere armonia ce trebuie creată între forma și dimensiunile nazale şi fizionomia pacientului.

Ce ai voie și ce nu ai voie înainte de o rinoplastie

Înainte de realizarea unei astfel de intervenţii este recomandată renunţarea la fumat, evitarea administrării de aspirină, vitamina E sau anticoncepţionale și alte medicamente ce influențează coagularea sângelui. Unii specialişti indică suplimentele de vitamina C care pot ajuta în procesul de cicatrizare.

Recuperarea după rinoplastie – un chin sau o perioadă ușor de suportat?

Recuperarea după rinoplastie depinde de fiecare pacient, variind de la organism la organism. Primele 2-3 zile sunt mai neplăcute și datorită meșelor intranazale, dar, în general, la aproximativ o saptămână de la operație, pacientul își poate relua activitățile zilnice ce nu presupun efort fizic mare.

De cele mai multe ori, recuperarea totală durează aproximativ două-trei săptămâni. În primele 2 luni trebuie evitată lovirea sau frecarea puternică a nasului, precum și efectuarea de activități fizice solicitante, iar timp de 6 luni, expunerea la soare. Nu este indicată purtarea de ochelari (de vedere sau de soare), cel puțin pe durata primelor 3 luni după operație.

Pentru a evita orice neplăcere, este bine ca pacientul să menţină legătura cu medicul plastician și să se prezinte la controalele indicate pentru ca acesta să poată analiza orice modificare sau disconfort apărut după operaţie.

Pentru cei interesați, trebuie spus că o operație de rinoplastie costă între 1.700 și 3.000 de euro, în funcție de complexitatea acesteia. Pentru a vedea exact rezultatele rinoplastiilor, imagini sugestive, înainte și după, cu operații realizate de doctorul Cristian Nițescu se găsesc la http://drnitescu.ro/galerie-foto-rinoplastie/

La finalul cursului, doctorul Cristian Nițescu a lansat invitația pentru cel de-al doilea curs din cadrul proiectului său destinat a informa publicul larg, care va avea loc în luna octombrie și care va avea drept subiect implanturile mamare.

Doctorul Cristian Nițescu este medic primar în chirurgie plastică și estetică și doctor în științe medicale. Are peste 20 de ani de experiență în domeniu și este un pionier pentru operații controversate precum prima schimbare de sex din România. Este membru a numeroase Societăți Știintifice, între care enumerăm: Societatea Română de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Societatea Română de Chirurgie Estetică  și Societatea Europeană de Chirurgie Plastică și Reconstructivă.

Intervenţiile doctorului Cristian Niţescu sunt realizate în clinica GRAL MEDICAL, care dispune de tehnologie de ultimă generaţie şi personal specializat pentru realizarea intervenţiilor de chirurgie plastică și estetică.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: