Un studiu realizat de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Dezvoltare Profesională din București a dezvăluit un număr de indicatori demografici și de...
sanatateUn studiu realizat de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Dezvoltare Profesională din București a dezvăluit un număr de indicatori demografici și de sănătate analizați pentru evaluarea nevoii de asistență medicală, ce scot la iveală aspecte perturbante ale situației demografice, a sănătății populației și a consumului de servicii în România.

Studiul dezvăluie următoarele aspecte:

•           cererea pentru servicii medicale este în creștere, unele servicii fiind din ce în ce mai solicitate de către populație (ex: cardiologie, oncologie, îngrijire socio-medicală)

•           organizarea actuală a sistemului de servicii de sănătate și funcționarea acestuia nu sunt adecvate și sustenabile pentru furnizarea eficientă de servicii medico-sociale integrate, la domiciliu sau în diferite instituții;

•           furnizarea de servicii de sănătate este afectată de sistemul sub-finanțat și de alocarea arbitrară a fondurilor între diferite tipuri de îngrijiri medicale;

•           principalele cauze ale decesului în perioada 2004 – 2009 au fost bolile cardiovasculare și tumorile (mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare a fost mai mare de-a lungul întregii perioade în cazul femeilor, în timp ce cea datorată tumorilor a avut valori mai ridicate în rândul bărbaților);

•           numărul de beneficiari ai serviciilor de sănătate la domiciliu rambursate de către fondurile de asigurări la mijlocul anului 2009 a fost destul de mic în comparație cu cele ale altor servicii.

Standardul de sănătate în diferite grupuri ale populației sugerează nevoi diferite, în timp ce numeroși indicatori ai accesului la asistență medicală confirmă creșterea cererii pentru anumite tipuri de servicii medicale.

“Accesibilitatea la îngrijire medicală este determinată de corelarea dintre cererea și oferta de servicii sau între disponibilitatea actuală a facilităților medicale comparativ cu cererea bazată pe o nevoie reală pentru servicii de sănătate. Pachetele noastre de asigurări private de sănătate oferă tuturor clienților noștri dreptul la cel mai bun tratament oriunde în lume.” spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International este manager de distribuție al BUPA International în Ungaria, România și Bulgaria. În parteneriat cu BUPA International, MediHelp îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: