Harta internetului în România. Ce orașe sunt în top și cine se află la coada clasamantului Harta internetului în România. Ce orașe sunt în top și cine se află la coada clasamantului
Potrivit statisticilor oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România generate de Netograf.ro – aplicația ANCOM pentru testarea calității serviciului de... Harta internetului în România. Ce orașe sunt în top și cine se află la coada clasamantului

Potrivit statisticilor oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România generate de Netograf.roaplicația ANCOM pentru testarea calității serviciului de internet în anul 2015 românii au experimentat viteze medii reale de 19,22 Mbps pentru download date internet mobil (17,4 Mbps pentru conexiunile de tip indoor și 28,52 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor), respectiv 53,22 Mbps download date internet fix (75,49 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 34,45 Mbps pentru conexiunile de tip wireless). Vezi aici Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2015 – parametri tehnici.

Viteze de download pe județe

Datele Netograf.ro arată că viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix la nivel național a variat în anul 2015 de la 28,33 Mbps (județul Maramureș) la 69,16 Mbps (în București).

Raportul pe care îl publicăm astăzi evidențiază valori în creștere ale indicatorilor tehnici de calitate de care beneficiază utilizatorii de internet din România, în special viteza transferului de date. Ne bucură că instrumente complexe create de Autoritate, precum Netograf, le asigură utilizatorilor acces la informații transparente despre ofertele operatorilor, stimulând în același timp concurența în piață prin oferirea de servicii de calitate și investiții în rețele din ce în ce mai performante”, a declarat Eduard LOVIN, Director Executiv Reglementare ANCOM.

Netograf.ro harta_download_fix

Cum sunt generate statisticile Netograf.ro

Statisticile pentru internet fix și mobil în anul 2015 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 170.000 de teste efectuate de utilizatori, dintre care aproximativ 135.000 au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale.

Aplicația testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange.

Măsurătorile indică o valoare a parametrilor aproape de experiența reală a utilizatorului în accesarea internetului, deoarece calea măsurată include toată rețeaua furnizorului, precum și, în cazul furnizorilor de talie mică, alte rețele interconectate cu rețeaua proprie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: