Gumball 3000 ajunge în acest weekend la București cu un spectacolul unic de mașini și concerte  Gumball 3000 ajunge în acest weekend la București cu un spectacolul unic de mașini și concerte 
Peste 120 de mașini au luat startul celei de-a 18 a ediție a Raliului Gumball 3000, Dublin to Bucharest, raliu ce are loc în perioada... Gumball 3000 ajunge în acest weekend la București cu un spectacolul unic de mașini și concerte 

Peste 120 de mașini au luat startul celei de-a 18 a ediție a Raliului Gumball 3000, Dublin to Bucharest, raliu ce are loc în perioada 30 aprilie – 7 Mai. Linia de sosire este la Bucuresti, in Piata Constitutiei, pe 6 mai.

Printre participanții la raliu, veniți din toată lumea, se numără și celebrul , câștigătoarea premiului Grammy, rapper-ul EVE, starurile hip hop BUN B și THE ALCHEMIST, actorul principal al serialului Baywatch DAVID HASSELHOFF, șoferii de curse de Formula 1 DAVID COULTHARD și JEAN ALESI, artistul din New York FUTURA și iconu-ul skateboarding-ului TONY HAWK.

Alături de vedetele raliului, alți zeci antreprenori și pasionați de mașini, vor parcurce 3.000 de mile de la Dublin la București, în doar 6 zile! Mulți dintre cei care vor lua startul la Dublin vor trece linia de sosire la București.

Fiecare oraș va găzdui o expoziție spectaculoasă de mașini care reprezintă „istoria automobilului” de la mașinile clasice, de epocă, la cele moderne de azi, incluzând: Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley și Rolls Royce, alături de cele cu un concept futurist.

Startul cursei a avut loc pe 1 mai, la Dublin, urmând un incredibil traseu ce traversează 11 țări înainte de linia de sosire la București, la Palatul Parlamentului, în seara zilei de vineri, 6 mai. Petrecerile și demonstrațiile de mașini vor continua în București până sâmbătă, 7 mai, Gumball 3000 găzduind un festival de super mașini, sporturi de acțiune și muzică.

gumball-3000

FESTIVALUL GUMBALL: Supermașini, Sporturi de acțiune și Muzică

În parteneriat cu Christie’s (Kerring Group), Fundația Gumball 3000 găzduiește licitații de caritate pe tot parcursul evenimentului, pentru strângerea de fonduri și sprijinirea proietelor tinerilor, care să îmbunătățească educația și infrastructura în comunitățile sărace din întreaga lume.

Printre partenerii oficiali ai evenimentului se numără: Shell, Betsafe, Incase, JetSmarter și Christie’s, dar și Departamentele de Cultură și Turism din Dublin, Edinburgh, Londra, Praga, Budapesta și București.

Gumball 3000 a fost lansat în 1999 de către antreprenorul britanic Maximillion Cooper, din dorința de a combina sporturile de acțiune, automobilele și muzica, pentru a crea un brand pentru un stil de viață popular. Totul a început când Maximillion și-a invitat prietenii celebri într-un traseu prin Europa, conducând mașini frumoase și găzduind petreceri legendare la care au participat nume precum Kate Moss, Jamiroquai, Kylie Minogue și Johnny Knoxville.

În următorii zece ani, conceptul a crescut de la un raliu alimentat de mituri, la un brand global care a atras companii de renume precum Nike, You Tube, Fiat and Red Bull, dar și participarea unor celebretitati, printre care: deadmau5, David Hasselhoff, Snoop Dogg, EVE, Travis Barker, Xzibit, Adrien Brody, Tyson Beckford, David Guetta, Tony Hawk și Dennis Rodman.

Maximillion Cooper a lucrat în calitate de director de creație pentru branduri mari din lumea automobilelor și a modei, precum Puma, Adidas Originals, Morgan Motor și Fiat, iar 2015 a fost votat în „Top 50 cele mai influente persoane din industria auto”, de publicația americană de lifestyle, Complex magazine.

Gumball 3000 combină automobilele, muzica, sporturile de acțiune și cultura populară pentru un eveniment unic care este urmărit de peste 60 de milioane de telespectatori, și are peste 100 de milioane de fani în social media. Grupul Gumball 3000 deține opt companii de divertisment, finanțe și modă, cu reprezentanțe de vânzare în peste 30 de țări. Brandul Gumball 3000 a fost evaluat recent de revista Forbes la peste 300 de milioane dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: