Grupul Rémy Cointreau, acțiuni de solidaritate împotriva  Coronavirus! Grupul Rémy Cointreau, acțiuni de solidaritate împotriva  Coronavirus!
Loial valorilor definitorii – Terroir, Oameni și Timp – Grupul Rémy Cointreau s-a mobilizat deja de câteva săptămâni pentru a sprijini organizațiile din domeniul sănătății în... Grupul Rémy Cointreau, acțiuni de solidaritate împotriva  Coronavirus!

Loial valorilor definitorii – Terroir, Oameni și Timp – Grupul Rémy Cointreau s-a mobilizat deja de câteva săptămâni pentru a sprijini organizațiile din domeniul sănătății în lupta împotriva pandemiei globale de Coronavirus.

Echipele companiei s-au mobilizat spontan și se dedică implementării acțiunilor de solidaritate în întreaga lume, concentrându-se în principal pe furnizarea alcoolului și a măștilor, dar și în  sprijinirea comunităților afectate de situația actuală, în special a comunității colaboratorilor noștri barmani.

Grupul Remy Cointreau a donat 1 milion de yuani în China fundației Shanghai Soong Ching Ling pentru achiziționarea de echipament medical de protecție. Această sumă a fost suplimentată, într-o etapă ulterioară, prin colectarea sumei de 200.000 yuani, din donații oferite de colaboratorii noștri din China, Grupul contribuind, la rândul său, cu o sumă de aceeași valoare.

Există multe inițiative de solidaritate în Europa:

În Franța, unitățile de producție din Cognac (Rémy Martin), Angers (Cointreau) și Triéve (Distillery of the Domaine des Hautes Glaces) donează alcool neutru către organizațiile din domeniul sănătății, ca materie primă pentru producția dezinfectantilor de mâini pentru farmaciile și spitalele din regiune. Pentru a facilita acest lucru, angajați ai companiei recondiționează voluntar alcoolul în recipiente utilizabile. Ei vor continua aceste inițiativă, atâta vreme cât va fi necesar.

Suplimentar, Rémy Martin a făcut o donație totală de 8.000 de măști chirurgicale și de tip FFP2 spitalelor din Cognac și Saintes.

Pe insula Islay din Scoția, distileria Bruichladdich a colaborat cu producătorul local de săpun, pentru a produce dezinfectanți de mâini și pentru a-i distribui direct, în funcție de nevoi, spitalului și doctorilor din insulă.

În Statele Unite ale Americii, Rémy Cointreau a făcut o donație de 200.000 de dolari către „US Bartenders Guilds National Charity Foundation”, care sprijină financiar barmanii ale căror locații s-au închis din cauza epidemiei și care sunt astfel privați de o sursă de venit. Brand-ul Cointreau, apropiat în mod deosebit de comunitatea barmanilor, a participat cu jumătate din această donație.

În Seattle, distileria Westland produce, din 23 martie, dezinfectant de mâini pentru mai multe instituții sociale și medicale din statul Washington, unul dintre cele mai afectate state de coronavirus din Statele Unite.

În Barbados, de asemenea, distileria Mount Gay Rum a început de curând livrarea alcoolului către farmaciile care fabrică dezinfectantele de mâini pentru spitalele din insulă.

Eric Vallat, CEO-ul Grupului Rémy Cointreau a declarat: „Încă de la începutul acestei crize, mai mult ca oricând, a părut esențial ca noi să acționăm în conformitate cu valorile noastre, să dăm dovadă de solidaritate și ajutor reciproc. Aproape de piețele facilitatilor noastre de producție, echipele noastre se angajează să ajute personal, în limitele resurselor umane și a abilităților lor, atât timp cât este necesar pe durata pandemiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: