Google, profit în creştere dar sub estimările pieţei Google, profit în creştere dar sub estimările pieţei
Gigantul IT Google, cel mai mare motor de căutare de pe internet, a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an un profit de... Google, profit în creştere dar sub estimările pieţei
googleGigantul IT Google, cel mai mare motor de căutare de pe internet, a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an un profit de 3,23 miliarde de dolari, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În T2 2012, profitul Google s-a ridicat la 2,8 miliarde de dolari. Chiar şi în acest context, al unei creşteri comparativ cu anul anterior, evoluţia companiei americane a fost sub aşteptările analiştilor.

Potrivit reprezentanţilor companiei, veniturile dezvoltatorului sistemului de operare Android au fost de 11,1 miliarde de dolari, cu 15% peste cele din perioada similară a anului trecut, însă mai mici decât estimarea specialiştilor din piaţă care plasau veniturile la cel puţin 11,3 miliarde de dolari.

Acţiunile Google au scăzut cu 5,7% pe bursa din Statele Unite după anunţarea rezultatelor financiare. La nivel european, acţiunie companiei au scăzut cu patru procente pe bursa germană, echivalentul a 874,43 de dolari. De la începutul acestui an, valoarea acţiunilor Goggle a urcat cu 29 de procente.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: