Google lansează din 2016 propriul accelerator de startup-uri. Primele echipe intră din 18 ianuarie Google lansează din 2016 propriul accelerator de startup-uri. Primele echipe intră din 18 ianuarie
Google, unul dintre giganții lumii tech, va intra de anul viitor în prestigiosul grup din care fac parte Y Combinator, 500 Startups sau Techstars,... Google lansează din 2016 propriul accelerator de startup-uri. Primele echipe intră din 18 ianuarie

Google, unul dintre giganții lumii tech, va intra de anul viitor în prestigiosul grup din care fac parte Y Combinator, 500 Startups sau Techstars, odată cu lansarea propriului program de accelerare.

Construit pe baza Launchpad (o inițiativă prin care Google permite accesul startup-urilor la infrastructura sa, mentorat din partea angajaților companiei și acces la evenimentele organizate de Google), programul este dezvoltat pe termen lung – Google își dorește să încurajeze dezvoltarea sectorului de mobile – , startup-urile urmând să aibă acces la cele mai bune resurse din tehnologie, la mentori de calitate, putând să își dezvolte, astfel, produsele.

Denumit Launchpad Accelerator, acesta va fi disponibil pentru startup-uri din India, Brazilia și Indonezia, piețe pe care oficialii Google le consideră ca având potențial de miliarde de dolari.

Primele 24 de echipe au fost deja alese, urmând să intre în program – pentru o perioadă de 6 luni – începând cu data de 18 ianuarie. Fiecare echipă va lucra câte 3-4 zile per ciclu de dezvoltare al produsului, reprezentanții Google fiind alături la fiecare pas pentru identificarea problemelor sau potențialelor zone de creștere pentru aceste produse. În plus, tinerii antreprenori intrați în program vor trebui să ducă la bun sfârșit anumite task-uri, cei de la Google fiind interesați de modul în care aceștia rezolvă problemele și de impactul pe care îl va avea rezultatul final.

Startp-urile incluse în Launchpad Accelerator vor primi asistență în valoare de 25.000 de dolari, plus finanțare de tip seed de 50.000 de dolari (Google nu va lua niciun procent din startup-uri în schimbul banilor), dreptul de a folosi produsele Google, spațiu de lucru (în țara de reședință), acces la un bootcamp de 2 săptămâni la Mountain View și 6 luni de mentorat în cadrul programului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: