Google I/O 2015: Android M, hărți offline, Android Pay și stocare foto nelimitată Google I/O 2015: Android M, hărți offline, Android Pay și stocare foto nelimitată
Conferința Google I/O 2015, un eveniment dedicat developerilor de Android din întreaga lume, a debutat ieri iar oficialii Google s-au întrecut în prezentarea noutăților... Google I/O 2015: Android M, hărți offline, Android Pay și stocare foto nelimitată

Conferința Google I/O 2015, un eveniment dedicat developerilor de Android din întreaga lume, a debutat ieri iar oficialii Google s-au întrecut în prezentarea noutăților pe care compania le pregătește pentru perioada următoare. Miza acestei ediții: îmbunătățirea serviciilor Google.

Android M

Noul sistem de operare prezentat de Google este asemănător celui anterior, Lollipop, însă pare să așeze puțin lucrurile, pe care această variantă le-a cam dat peste cap și a făcut mulți fani Android să considere trecerea la unul dintre gadgeturile rivalilor de la Apple.

Iată câteva dintre îmbunătățirile pe care le va aduce Android M:

  • App Permissions: utilizatorii vor putea alege singuri informațiile la care vor oferi acces aplicațiilor pe care le instalează. Astfel că, în Andoid M, aplicațiile nu vor mai cere o listă întreaga de permisiuni la instalare, și vor atrage atenția utilizatorului când au nevoie să acceseze un feature al telefonului (de exemplu camera sau microfonul).
  • Bateria: un nou feature al sistemului de operare, Doze, este făcut pentru a ajuta la economisirea vieții bateriei atunci când senzorul de mișcare nu înregistrează nimic.
  • Google Now on Tap: Google Now urmează să fie încorporat în toate elementele telefonului și va putea fi accesat în mai multe feluri. De exemplu, veți putea apăsa butonul de home pentru a aduce pe ecran cardurile cu informațiile relevante pentru activitatea de care aveți nevoie în acel moment (de exemplu, dacă cinema trimite un mail despre un film, veți putea accesa informații Now despre trailere, rating sau orice altceva doriți să aflați).

 Google Photos

  • Soluția celor de la Google pentru milioanele de fotografii pe care le facem este o aplicație specială. Vom avea acces la back up gratuit și nelimitat în cloudul Google și vom putea să le accesăm printr-un timeline. Google Photos este deja disponibil pe device-urile cu Android, iOS și pe web.

 Acces offline la Maps și chiar YouTube

  • Pentru că dispozitivele cu Android sunt disponibile într-o grămadă de țări din întreaga lume, oficialii Google s-au gândit și la utilizatorii care trăiesc în regiuni unde accesul la internet este, totuși, limitat. Așa că au decis să lanseze YouTube Offline în țările în curs de dezvoltare și să ofere și suport offline pentru Chrome.
  • În plus, vom avea acces și la Maps fără a avea nevoie de o conexiune la internet (Here Maps de la Nokia ofereau deja acest feature). Offline Maps va fi disponibil “în urmoarea perioadă”.

Android Pay

  • Apple a deținut destul supremația! Este rândul celor de la Google să lanseze serviciul de plăți Android Pay, compania intrând în parteneriat cu operatorii telecom pentru pre-instalarea acestui serviciu pe telefoanele mobile noi. Printre cei care s-au alăturat Android Pay se numărăr T-Mobile, Verizon și AT&T. Pentru a autentifica plățile, utilizatorii vor putea folosi amprenta (care va valida identitatea).

 Android Wear

  • Printre update-urile pe care le va primi sistemul pentru ceasuri smart se numără Always On, care va face disponibile aplicațiile pe ecran pentru ca informațiile să fie vizibile mereu la o luminozitate scăzută. În orice caz, nu va mai trebui apăsat mereu ecranul pentru a vedea ce se întâmplă.
  • Noi gesturi din încheietura mâinii pentru scrollat, bune dacă aveți mâinile ocupate sau murdare

google1

 Internet of Things

  • Achiziția Nest este folosită la capacitate maximă. Google a anunțat aseară lansarea proiectului Brillo, propriul sistem de operare pentru device-urile integrate(bile) în Internet of Things.

google

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: