Nu doar cei de la Facebook testează o platformă dedicată special relațiilor și discuțiilor de la locul de muncă, dar și cei de la...
android for workNu doar cei de la Facebook testează o platformă dedicată special relațiilor și discuțiilor de la locul de muncă, dar și cei de la Google se pregătesc cu o platformă special concepută pentru timpul pe care îl petrecem la job.

Și, cum BYOD (Bring Your Own Device) a devenit un trend tot mai vizibil în rândul angajaților companiilor, mulți utilizatori de Android folosindu-și telefoanele sau tabletele atât pentru datele personale cât și pentru informațiile legate de muncă, Google a decis să lanseze platforma Android for Work. Anunțat inițial în cadrul evenimentului Google I/O 2014, informații detaliate asupra ceea ce va face Android for Work au apărut abia acum.

Astfel, potrivit oficialilor Google, platforma va crea două spații sperate – personal și pentru serviciu – pe sistemul de operare Android 5.0 Lollipop, și pe următoarele versiuni ale acestuia. Spre deosebire de spațiul securizat pe care îl oferă gadgeturile BlackBerry, pe care utilizatorul trebuie să le schimbe constant pentru a intra în cele două medii, profilul Android for Work este integrat în cadrul profilului personal al unui utilizator.

Aplicațiile Android for Work sunt semnalizate prin iconi speciali, utilizatorii știind imediat dacă lansează o aplicație destinată job-ului sau una personală. În plus, aplicațiile necesare Android for Work se pot lua din magazinul Google Play for Work.

Google a creat o platformă care are multe din trăsăturile acesteia și pentru utilizatorii telefoanelor cu Android în versiuni mai vechi, de exemplu Android 4.0 Ice Cream Sandwich și următoarele versiuni.

Samsung, HTC și Motorola sunt câțiva dintre partenerii Google pe partea de gadgeturi care susțin cele două medii de lucru, în timp ce Box, Adobe sau Salesforce au creat aplicații care pot fi folosite și în mediul destinat job-ului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: