Globalworth a finalizat construcția proiectului Renault Bucharest Connected Globalworth a finalizat construcția proiectului Renault Bucharest Connected
Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, a finalizat construcția proiectul Renault Bucharest Connected (RBC) la doar un an și jumătate de... Globalworth a finalizat construcția proiectului Renault Bucharest Connected

Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, a finalizat construcția proiectul Renault Bucharest Connected (RBC) la doar un an și jumătate de la demararea lucrărilor pe șantierul din zona de vest a Bucureștiului. Cei aproape 58.000 de metri pătrați de spații de birouri, facilități și de centru de design au fost construiți în 561 de zile.

“Renault Bucharest Connected a fost încă de la început un proiect ambițios, gândit să răspundă unor nevoi specifice ale partenerului nostru. Nu a fost întotdeauna ușor, dar am găsit alături de colaboratorii noștri cele mai bune soluții la provocările cu care se confruntă în prezent piața de construcții. Grija pentru cei pe care-i găzduim în clădirile noastre se află la baza modelului nostru de business. Le suntem alături din primul moment în care ne cunoaștem și le oferim suport continuu din clipa în care le devenim gazde”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Construcția Renault Bucharest Connected a început în august 2017, iar lucrările au fost finalizate în luna februarie a acestui an. Proiectul include 40.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A, deserviți de un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 aflate la suprafață. De asemenea, proiectul înglobează și un centru de design de 8.000 de mp, iar angajații care vor lucra aici vor beneficia și de un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La toate acestea se adaugă și alte facilități precum un restaurant, sală de sport și un cabinet medical. 

Proiectul înglobează cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică și urmează să fie certificat verde BREEAM, cu gradul Excellence. Mai mult, Renault Bucharest Connected va fi prima clădire din portofoliul Globalworth certificată EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), oferit de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. O clădire care primește această certificare utilizează cu 20% mai puțină energie și apă, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor de întreținere.

Renault Bucharest Connected are un consum redus de energie electrică și o eficiență maximă în ceea ce privește încălzirea, răcirea și ventilarea spațiilor. Un element distinct al proiectului în reprezintă cele două atriumuri generoase, care oferă un plus de lumină naturală în spațiile de birouri, reprezentând atât un beneficiu pentru starea de bine a angajaților, precum și pentru reducerea costurilor de întreținere. Mai mult, acest lucru este amplificat și de fațada de sticlă a clădirii, proiectată astfel încât să minimizeze și pierderea de căldură pe timpul iernii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: