Germania vrea 1,6 mil. turiști din România până în 2030. Țara noastră, în top 20 piețe de incoming Germania vrea 1,6 mil. turiști din România până în 2030. Țara noastră, în top 20 piețe de incoming
Numărul de înnoptări ale turiștilor români care călătoresc în Germania a crescut de la 728.161 în 2014, la 801.705 în 2015, anunță oficialii Organizației... Germania vrea 1,6 mil. turiști din România până în 2030. Țara noastră, în top 20 piețe de incoming

Numărul de înnoptări ale turiștilor români care călătoresc în Germania a crescut de la 728.161 în 2014, la 801.705 în 2015, anunță oficialii Organizației Germane pentru Turism (DZT).

Potrivit acestora, în 2015 s-a înregistrat o creștere de 10,1%, România urcând două poziții, până pe locul 20, în rândul piețelor importante pentru turismul de incoming în Germania.

Din datele DZT reiese faptul că românii aleg Germania ca și destinație pentru petrecerea sărbătorilor (43%), vizitarea prietenilor și a rudelor (30%) și afacerile (27%). Cei mai mulți turiști călătoresc cu mașina (67%), avionul (22%) și autocarul (10%).

Germania este o destinație mai populară în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani), 49% dintre aceștia alegând Germania ca destinație turistică. În schimb, numărul turiștilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din total celor care vizitează Germania.

Germania face 278 de mld. euro din turism. Țara este pe locul doi în preferințele de vacanță ale europenilor

“Observăm tot mai mult faptul că Germania devine o destinație atractivă pentru tineri, și mă refer aici la turiștii cu vârste între 25 și 40 de ani”, a declarat Cristian Sallai, reprezentantul DZT pentru România.

Potrivit acestuia, cei mai mulți turiști (78%) aleg călătoriile lungi (în jur de 9 zile). În medie, turiștii români care călătoresc în Germania cheltuiesc 36 euro pe zi, iar 31% dintre aceștia își rezervă toate aspectele legate de vacanță on-line.

“Sub 20% dintre români mai aleg în acest moment să își reserve sejurul în Germania prin intermediul agențiilor de turism. Majoritatea merg pe cont propriu mai ales pentru că sunt o multitudine de opțiuni pentru transport. Sunt 186 de zboruri directe în fiecare săptămână între România și Germania. Aș vrea să adaug și faptul că, în prezent, 95% dintre europeni folosesc internetul ca sursă de inspirație pentru călătoriile pe care doresc să le facă”, a mai spus Sallai.

Totodată, oficialii DZT sunt de părere că până în 2030, numărul turiștilor români care vizitează Germania va ajunge la 1,6 milioane de persoane. În prezent, Germania îi atrage pe românii care vor să viziteze cele mai cunoscute orașe ale țării, ca de exemplu Berlin, Frankfurt, dar și zona Bavariei, aceștia fiind interesați de vacanțe scurte, de genul city break.

“Este important de menționat faptul că nu trebuie să îi mai convingem pe turiști să revină în Germania. Cei care au fost o data vor reveni cu siguranță”, a precizat Cristian Sallai.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: