Germania, țara tradiției și a târgurilor de Crăciun! Germania, țara tradiției și a târgurilor de Crăciun!
Când zilele devin scurte și reci, iar sărbătorile sunt tot mai aproape, Germania se transformă în țara tradiției și a târgurilor de Crăciun. Vă... Germania, țara tradiției și a târgurilor de Crăciun!

Când zilele devin scurte și reci, iar sărbătorile sunt tot mai aproape, Germania se transformă în țara tradiției și a târgurilor de Crăciun. Vă invităm să vizitați unele din multele târguri de Crăciun, să vă plimbați prin piețele pitorești și să vă lăsați inspirați de atmosfera încântătoare.

Tradiția brazilor strălucitori

Legenda spune că anume brutării din Freiburg, în îndepărtatul an 1419, au împodobit pentru prima oară bradul. Diverse specialități de panificație, cu gust dulce, au bucurat copiii, în acea primă zi de An Nou. Mit sau adevăr? Ceea ce putem spune cu certitudine, este faptul că tradiția împodobirii bradului, s-a răspândit din Germania în întreaga lume.

Cel mai mare brad de Crăciun

Știați că cel mai mare brad de Crăciun din Germania, strălucește în Dortmund? În afară de bradul impunător, Dortmund se distinge și prin cele mai mari târguri de Crăciun din Germania, unde vizitatorii se îndulcesc cu găluște cu ciocolată și își confectionează singuri propriile bancnote de Crăciun. Altfel spus, Dortmund-ul, locul ideal pentru a savura Crăciunul.

Magia târgurilor de Crăciun

Mirosuri delicioase, lumini de sărbătoare, colinde de Crăciun şi delicatese de degustat – târgurile de Crăciun din Germania vă vor răsfăţa toate simţurile.

Organizate de la coasta Mării Nordului până la Alpi, târgurile germane de Crăciun vă invită să descoperiţi obiceiuri şi tradiţii într-o ambianţă istorică şi călduroasă. În această perioadă, peste 150 de târguri de Crăciun dintre cele mai frumoase din Germania vă stau la dispoziţie.

Printre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din germania se numără Christkindlesmarkt din Nürnberg şi Striezelmarkt din Dresda.

Iar Striezelmarkt este considerat cel mai vechi târg de Crăciun din Germania. Acesta și-a răspândit pentru prima oară mirosul în 1434, în Dresden. Totodată, cel mai mare dintre târgurile de Craciun din Germania se regăsește în piața veche din Nurnberg. În fiecare an, târgul din Nurnberg este deschis de către Christkindl, care recită un prolog.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: