Garanţii suplimentare pentru pachetele de vacanţă cumpărate online Garanţii suplimentare pentru pachetele de vacanţă cumpărate online
Pachetele de vacanță achiziționate online vor beneficia de aceeași protecție ca și pachetele cumpărate în agențiile de turism, conform unei legi, care a fost... Garanţii suplimentare pentru pachetele de vacanţă cumpărate online

Pachetele de vacanță achiziționate online vor beneficia de aceeași protecție ca și pachetele cumpărate în agențiile de turism, conform unei legi, care a fost votată, marţi,  de deputaţii europeni.

Potrivit noilor reglementări, turiștii trebuie să aibă mai multe opțiuni de anulare a unui contract și să primească informații clare în avans despre cine preia responsabilitatea dacă ceva nu este în regulă.

Legea privind pachetele de călătorie va acoperi două tipuri de contracte: pachetele de călătorie și noua modalitate de rezervare a călătoriilor intitulată aranjamente de călătorie interconectate, prin intermediul căreia clienții sunt ghidați, de exemplu după ce au rezervat un zbor, să rezerve și alte servicii suplimentare de călătorie printr-un link online țintit.

 Deputații au mai introdus și dreptul călătorilor de a anula un contract pentru un pachet și de a primi banii înapoi dacă prețul pachetului crește cu mai mult de 8% sau dacă evenimente ”de neevitat”, cum ar fi dezastre naturale sau atacuri teroriste, au loc la destinație.

Statele membre au doi ani la dispoziție pentru a transpune noua legislație în legislația lor națională și încă șase luni pentru a o face aplicabilă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: