În urmă cu aproape o oră, la sediul central al Apple din Cupertino s-a încheiat prezentarea celor mai noi gadgeturi pe care gigantul american...
apple iphoneÎn urmă cu aproape o oră, la sediul central al Apple din Cupertino s-a încheiat prezentarea celor mai noi gadgeturi pe care gigantul american le aruncă pe piaţă în următorul an.

La 20:01, ora României (10:01 ora Coastei de vest), CEO-ul Apple, Tim Cook a urcat pe scenă pregătit să arate lumii întregi unele dintre cele mai aşteptate gadgeturi ale ultimelor luni şi noul sistem de operare care va rula pe acestea.

Înainte de a prezenta specificaţiile noului iOS7, Cook a precizat faptul că la finalul acestei luni, Apple va livra dispozitivul cu numărul 700 de milioane care funcționează pe baza sistemului de operare iOS.

Odată cu lansarea noii versiuni, inginerii Apple au adus o serie de îmbunătăţiri secretarei virtuale Siri, care are posibilitatea de a căuta în contul de Twitter al persoanelor care vă interesează pentru a vă oferi un update al activităţii lor. “Dacă i se adresează întrebarea “Ce mai spune Lady Gaga?”, Siri se uită pe contul de Twitter al artistei și le furnizează utilizatorilor ultimele mesaje ale acesteia”, a spus în timpul conferinţei de la San Francisco, vice preşedinte în cadrul Apple.

Totodată, acesta a prezentat câteva variante noi de ringtone-uri disponibile odată cu noul OS și aplicația camerei foto/video, care conține efecte vizuale în timp real.

Oficialii companiei au precizat faptul că sistemul de operare iOS 7 va putea fi descărcat începând cu 18 septembrie şi va fi disponibil telefoanele iPhone 4, 4S și 5, generația a cincea de iPod touch, iPad Mini, iPad 2, 3 și 4.

O noutate a noului sistem este aplicația iTunes Radio prin care utilizatorii Apple își pot crea propriile posturi radio.

Prima prima dată în cadrul evenimentelor sale de lansare de produs, oficialii Apple au anunţat nu unul, ci două smartphone-uri. Astfel, odată cu intrarea acestora pe piaţă, anunţată pentru data de 20 septembrie, modelele 5C şi 5S vor înlocui actualul iPhone 5.

Destinat cu precădere pieţei din Asia, şi ales celei chineze – astfel, compania speră la atragă o cotă de piaţă destul de importantă – , (cu iPhone 5C, Apple intră în China prin cel mai mare operator global, China Mobile), smartphone-ul iPhone 5C va veni cu iOS 7, cea mai nouă versiune a sistemului de operare pe care Apple. Noul gadget va fi disponibil în culorile verde, gri, azuriu, roz și galben şi va avea o carcasă de policarbonat. Ca un preview al acestui anunţ, Apple şi-a promovat evenimentul de lansare a iPhone 5C prin sintagma „Asta ar trebui să însenineze ziua oricui“.

Deşi promovat ca un telefon destinat celor cu bugete reduse, Apple nu a făcut rabat de la calitate. iPhone 5C are un un ecran de patru inci Retina display și un chip de tip A6, la fel ca iPhone 5. Telefonul suportă conexiuni 4G, camera posterioară este de 8 megapixeli, la fel ca a modelului aflat acum pe piaţă, însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD, a fost îmbunătățită.

În ceea ce priveşte preţul acestui device, varianta de 16GB va costa 99 de dolari cu abonament în SUA, în timp ce varianta de 32GB va fi disponibilă pentru 199 de dolari.

Cel mai aşteptat gadget al momentului pentru fanii Apple, iPhone 5S oferă performanțe de 55 de ori mai bune decât prima generație de iPhone. Smartphone-ul este echipat cu un nou procesor, A7, de 64 biți, iar 5S este primul smartphone din lume care are un astfel de procesor. Inginerii Apple au integrat în noul device şi o altă componentă hardware în plus faţă de noul procesor. Este vorba de co-procesorul M7, care centralizează și analizează informațiile oferite de accelerometrul și giroscopul telefonului. Co-procesorul M7 va fi exploatat de aplicațiile de tip fitness sau giroscop.

În ceea ce priveşte aspectul noului iPhone 5S, acesta va fi disponibil în culorile negru, alb și șampanie.

Oficialii gigantului din Cupertino au precizat faptul că noul model beneficiază de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte camera foto/video, aceasta având un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5 şi o deschidere F/2.2. “Când utilizatorii realizează o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze și o alege pe cea mai bună”, au spus aceştia în cadrul evenimentului de lansare. De asemenea, camera lui 5S va avea o funcție de stabilizare automată a imaginilor şi va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă. Flash-ul a fost regândit și el, pentru a îmbunătăți culorile fotografiilor.

Poate cea mai neobişnuită şi revoluţionară trăsătură a noului device este funcţia de citire a amprentelor, intitulată Touch ID. Cititorul de amprente scanează la 360 de grade și poate reține amprentele de la mai multe degete. Totodată, acesta este integrat în butonul de Home și poate înlocui codul de securitate. Funcţia de citire a amprentelor poate fi folosită şi pentru accesarea unor aplicaţii ale device-ului, ca de exmplu cea de iTunes.

iPhone 5S și iPhone 5C vor putea fi cumpărate în SUA începând cu 20 septembrie, precomenzile pentru 5C începând în data de 13 septembrie. Din luna decembrie, iPhone 5S și iPhone 5C vor putea fi cumpărate în alte 100 de țări, printre care și România. În SUA, varianta de 16 GB de iPhone 5S va costa 199 de dolari la abonament, varianta de 64 de GB ajungând la 399 de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: