Galaxy, un partener ideal de vacanță! Și nu numai… Galaxy, un partener ideal de vacanță! Și nu numai…
Galaxy S7 Edge. Îmi aduc aminte că a venit după un Galaxy S6 Edge care a fost un telefon revoluționar. Mulți colegi din presa... Galaxy, un partener ideal de vacanță! Și nu numai…

Galaxy S7 Edge. Îmi aduc aminte că a venit după un Galaxy S6 Edge care a fost un telefon revoluționar. Mulți colegi din presa de IT, de la noi și din afară, au spus că S7 Edge nu a fost un model suficient de inovator pentru a se ridica la nivelul lui Galaxy S6 Edge. Ba din contră, a venit cu o schimbare de design radicală față de ceea ce însemnau telefoanele Galaxy de la Samsung.

Compania sud-coreeană i-a adus un design din sticlă și ramă metalică, un plus enorm față de modelele anterioare, care s-au bazat pe materiale plastice. Elementul diferențiator față de orice alt telefon de pe piață au fost cele două margini curbate, care au devenit un trademark pentru viitoarele telefoane Samsung.

Recunosc, a fost doar unul dintre elementele care m-au determinat să-mi placă mai mult Galaxy S7 edge, în comparație cu fratele său, Galaxy S7. Ceea ce mi-a plăcut, însă, în materie de design, este că a fost mult îmbunătățit față de Galaxy S6 Edge. S6 a fost revoluționar, dar S7 Edge fost varianta mult mai bună a predecesorului său. A fost ceea ce trebuie. Sau, poate a fost o altfel de chimie între mine și Galaxy S7 Edge, dar a fost design-ul de care m-am atașat și care a marcat seriile următoare de telefoane din familia Galaxy S.

Și, totuși, adevărata frumusețe a lui Galaxy S7 Edge a stat dincolo de design-ul său. În 2016, începusem deja să călătoresc destul de mult, iar una din preocupările mele principale, în aventurile prin țări străine, era aceea să surprind atmosfera locurilor. Decorurile, culorile, frumusețea destinațiilor vizitate. Și cu ce poți face mai bine acest lucru, dacă nu cu o cameră bună.

Nu ți-e mereu la îndemnână să mergi cu un DSLR după tine. Și, nici nu sunt mare fan al aparatelor foto. Unde mai pui că telefoanele deveniseră, deja, foarte performante din punct de vedere ale camerelor. Iar Galaxy S7 a fost un partener de drum ideal. Și uite așa, S7 Edge mi-a fost partener în aproape toate trip-urile din acel an.

L-am hămălit în excursiile la munte, în citybreak-urile din afara țării și l-am botezat de câteva ori chiar și în apa din piscine atunci când l-am uitat în buzunar sau, pur și simplu, i-am testat rezistența.

Camerele Dual Pixel – poze mai rapide și mai bune și în luminozitate scăzută

Despre Dual pixel, numai de bine. Știm cu toții că nu ai mereu șansa să-ți iei tot timpul din lume să faci poze. Iar un lucru la care majoritatea telefoanelor de până în 2016 sufereau, era viteza de focalizare. Samsung a observat asta și a pus pe Galaxy S7 și S7 Edge camere cu tehnologie Dual Pixel. Ce înseamnă asta? Păi e simplu. O viteză de focalizare mult mai rapidă.

A fost unul din primele aspecte pe care le-am simțit. Ești mereu pe fugă, mergi din loc în loc, iar când ești cu lista de obiective pe care trebuie să le bifezi pe toate înainte să te urci în avion spre casă, nu ai timp să tragi nenumărate cadre, doar în speranța că ai poze bune. Că ai ce arăta acasă. Că ai poze bune de pus în social media, pe Facebook, pe Instagram etc..

Nu poți să stai foarte multe zile într-un singur loc, nu poți să vizitezi toate locurile pe timp de zi, când lumina te ajută să faci poze frumoase cu orice telefon. Ai destinații, obiective, pe care ajungi să le vezi la amurg, seară sau chiar noaptea, iar calitatea pozelor în luminozitate scăzută sau pe întuneric a fost semnificativ mai ridicată față de ce eram obișnuit. Și, recunosc, că poate primele cele mai frumoase imagini de noapte captate de mine, în călătoriile mele din afara țării, au fost cu Galaxy S7 Edge.

Bateria de capacitate mare mi-a făcut viața mai ușoară

Un alt aspect care a contat. Nu sunt singurul care poate spune că un telefon cu baterie cât mai mare este visul oricărui utilizator de smartphone. Galaxy S7 Edge a venit cu o baterie uriașă pentru flagship-urile din 2016. A adus bateria de 3.600mAh, o altă îmbunătățire care mi-a prins foarte bine în călătorii.

Nu plec nici acum fără powerbank-uri după mine, dar atunci, cu Galaxy S7 Edge, mi-a fost mai ușor pentru că am mai scăpat de disconfortul de a sta tot timpul cu bateriile externe conectate la telefon. Cei care fac multe poze știu că se consumă multă energie când stai cu aplicația de cameră pornită. Dar în cazul lui Galaxy S7 Edge nu a mai fost această problemă. Am putut să fac mult mai multe poze între pauzele de reîncărcare a bateriei.

Sistemul de răcire

Da, un telefon încins nu este o plăcere. Mai ales când îți faci vacanțele în locuri călduroase, pe timp de vară. După o sesiune lungă de făcut poze, de filmat, pe vremea aceea, poate și acum, telefoanele începeau să se încălzească mai tare. Dar Galaxy S7 Edge a venit cu sistem de răcire mult mai eficient. Este unul din puținele lucruri observate de recenziile făcute de bloggeri de la noi și din afară. Un sistem de răcire mult mai bun, permite o funcționare mult mai fluidă, mult mai rapidă și mâini mai puțin transpirate când te plimbi vara prin soare și faci poze.

Rezistența la apă și praf ridicată

Cum ziceam mai sus… noul model a intrat de câteva ori la apă. Dar nu au fost probleme. Mi-a convenit că Galaxy S7 Edge a fost printre primele flagship-uri cu certificare IP68, ceea ce înseamnă în termeni tehnici posibilitatea de a scufunda telefonul la o adâncime de 1,5 metri, pentru o perioadă de 30 de minute, înainte ca integritatea telefonului să fie compromisă.

Nu mai are rost să vă povestesc ce spaimă am tras când am decis să intru cu picioarele în Marea Nordului, într-o scurtă deplasare în Belgia și Olanda, iar un val mai ”voinic” m-a făcut să-mi pierd echilibru și să ajung până la brâu în apa sărată a mări, nu?! Da, nu am stat mult timp acolo, pentru că mi-a adus aminte că telefonul în buzunar, dar cu siguranță rezistența ridicată a jucat un rol esențial. Chiar dacă m-am speriat un pic, am observat că totul este în regulă.

Performanță ridicată – perfect pentru jocuri, în timpul drumurilor plictisitoare

Yeap, jocurile sunt esențiale pentru un călător. E frumos când ajungi în destinațiile finale, dar nu te teleportezi. Călătorești. E frumos prin aeroporturi, dar momentele de plictiseală trebuie umplute și ele cu ceva, nu? Nu a fost joc la modă pe care să nu-l pot juca pe Galaxy S7 Edge. Chiar și acum, cele mai noi jocuri, nu au probleme în a rula pe Galaxy S7 Edge, pentru că deși este un telefon lansat în urmă cu trei ani, încă este unul foarte bine echipat și performant. La fel ca toate vârfurile de gamă de la Samsung, nu?

Abia aștept să vă povestesc despre peripețiile mele cu S8-ul de la Samsung, dar până atunci vă las să admirați și câteva poze din călătoriile noastre. Care noi? Ale mele… cu S7 Edge, bineînțeles!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: