Galaxy S9+, telefonul care a luat cu mine acasă cele mai frumoase amintiri din călătorii Galaxy S9+, telefonul care a luat cu mine acasă cele mai frumoase amintiri din călătorii
Galaxy S9 a venit pe piață ca o consolidare a succesului înregistrat de Samsung cu seria Galaxy S8. Deși cu destule similarități ca design,... Galaxy S9+, telefonul care a luat cu mine acasă cele mai frumoase amintiri din călătorii

Galaxy S9 a venit pe piață ca o consolidare a succesului înregistrat de Samsung cu seria Galaxy S8. Deși cu destule similarități ca design, Samsung a venit, totuși, cu exact acele îmbunătățiri de care aveam nevoie pentru activitățile mele cele mai curente: evenimentele de presă și călătoriile.

În ziua de azi nu poți să publici un articol fără să fie bine ilustrat. Cu atât mai mult când scrii despre frumusețea locurilor pe care le-ai vizitat. Când faci cronica unei călătorii, recenzia unei destinații, a unei locații în mod evident, cuvintele nu pot avea același impact în mintea cititorului, la fel ca fotografiile. Degeaba povestesc despre frumusețea unei cascade, despre culorile unui câmp de flori ori despre cât de spectaculoasă este arhitectura unei construcții, dacă nu poți ilustra.

Galaxy S9+ a devenit imediat primul telefon care să vină cu o serie de funcții care să mă ajute să fac poze de calitate, rapid și în orice condiție, indiferent de subiectul fotografiat. Galaxy S9+ a venit cu o cameră principală duală cu senzori de 12MP, un senzor wide și unul telephoto însoțite de o serie de tehnologii extrem de utile. Dar dincolo de specificațiile camerei a contat foarte mult modul în care poți face poze și rezultatul.

Pozele cu mâncare au devenit, în sfârșit la fel de delicioase ca realitatea

Ce mi-a plăcut foarte mult, au fost îmbunătățirile software. Samsung a pus în aplicația de cameră mai toate modurile de fotografiere de care ai nevoie. Cu un simplu swap la stânga sau la dreapta poți să treci prin diversele moduri de fotografiere. Un mod de care m-am bucurat foarte tare a fost cel pentru food.

Îmi aduc și acum aminte când, în urmă cu 4-5 ani, stăteam și editam fotografiile să arate mâncarea și în poze la fel de apetisantă precum în realitate. Asta însemna să pozez, să deschid editorul foto, să ajustez în jur de 6-7 parametri, cum ar fi luminozitate, contrast, expunere, saturație, white balance sau temperatura de culoare. Și asta pentru a opține poze care să te facă să înghiți în sec atunci când le vedeai în social media.

Dar uite că lucrurile s-au schimbat, iar în 2-3 ani nu am mai avut nevoie să editez atât de mult pozele înainte să le urc pe Facebook sau, mai nou, pe Instagram. Totuși, cu noul mod ”Food” care a venit pe Galaxy S9+ nici nu mi-am mai bătut capul pentru că pozele reflectă realitatea aprope perfect. Poate în spațiile foarte întunecate a fost nevoie să mai intervin eu asupra pozei, dar astfel de situații destul de rare.

A fost o funcție care m-a ajutat foarte mult. Pentru că, fie că a fost vorba de evenimente, fie de specialitățile din destinațiile mele de călătorie, am putut doar să scot telefonul, să fac o poză și apoi să mă pot înfrupta din bunătăți înainte să se răcească. Nu mai trebuie astfel să stau să editez pentru că pot să fac direct poze luminoase, pline de culoare, cu un contrast corespunzător. Doar mirosul mai lipsește din poze.

Modul sport, o altă surpriză plăcută la nivelul camerei foto

Un alt mod de care am profitat din plin a fost modul sport. Acesta face ca diafragma să stea cât mai deschis cât mai puțin deschis posibil pentru ca atunci când faci poze din mișcare sau al unui subiect aflat în mișcare pentru a avea poze clare.

În felul acesta poți să faci poze din mersul autocarului sau mașini, să faci poze avioanelor, păsărilor în zbor, o apă curgătoare, chiar și valurile mării.

Călătoriile sunt minunate, dar când ai o listă întreagă de obiective de văzut și de lucruri de făcut, nu poți să pierzi foarte mult timp cu fotografierea locurilor.

Plus că vrei să te bucuri de frumusețea locurilor cu ochii tăi. Și partea cea mai frumoasă este că vii acasă și când te uiți într-un album de poze atât de reușite îți este mult mai ușor să resimți bucuria de a vedea acele locuri ca și atunci când le priveam direct, cu propiii mei ochi.

Apertura duală a schimbat modul în care poți face poze, indiferent de condițiile de luminozitate

În mod evident, nu puteam să nu menționez și apertura duală (f/1.5-2.4) adusă de Samsung pe Galaxy S9+. Această îmbunătățire adusă de Samsung pe camerele telefoanelor sale ajută enorm în ajustarea cantității de lumină pe care senzorul o captează în funcție de cât de luminos sau de întunecate este spațiu în care faci poza.

Lăudam pozele făcute pe timp de noapte cu Galaxy S8+, dar cu Galaxy S9+ lucrurile sunt total diferite. Peisajele pe timp de noapte au devenit mult mai bune, mult mai luminate și un lucru extrem de important pentru mine, am rămas suprins să văd poze luminoase și fără zgomot de imagine.

Zgomotul de imagine apare în special atunci când fotografiile sunt luminate artificial din software, dar nu știu cum a făcut Samsung, dar în anumite poze făcute pe timp de noapte, deși sunt foarte deschise, nu există zgomot de imagine deloc. Galaxy S9+ reușește să facă în spații întunecate și pe timp de noapte foarte clare, limpezi, fără zgomotul de imagine care face pozele să pară puțin difuze.

Camera frontală mi-a dat curaj să fac mai multe selfie-uri

Despre camera de selfie-uri aș putea spune la fel, că a fost mult îmbunătățită, dar ca să vă convingeți cât de multă încredere am în camera frontală de pe Galaxy S9+, puteți intra pe Facebook-ul meu și să vedeți în câte selfie-uri apar în ultimul an, față de anii anteriori. Nu mă pot numi un fan selfie, dar în anii anteriori reticența mea era alimentată și de faptul că pozele făcute cu camerele frontale nu erau foarte bune din punct de vedere calitativ, al clarității, al luminozității, culorilor și așa mai departe.

Cât despre performanțele lui ca telefon, în ceea ce privește fluiditatea în rularea aplicațiilor, funcția multitasking sau capacitatea de a rula orice aplicație fără nicio problemă, cred că nu mai are rost să vorbesc. Este vârful de gamă de la Samsung. Este ceva normal. De așteptat de la unul din cele mai bune telefoane sau nu cel mai bun telefon de pe piață.

Recunosc fără să ezit ca Galaxy S9+ este unul din cele mai reușite telefoane de pe piață. Și totuși abia aștept să vă povestesc cât de mult au progresat cei de la Samsung cu noua serie Galaxy S10, seria aniversară, care marchează 10 ani de istorie pentru această familie de telefoane cu Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: