Gadget trends: Xiaomi, la un nou record Gadget trends: Xiaomi, la un nou record
Fondat în 2010, producătorul chinez de electronice Xiaomi, este hotărât să ajungă cea mai puternică companie tech din lume, doborând reocrd după record pe... Gadget trends: Xiaomi, la un nou record

Fondat în 2010, producătorul chinez de electronice Xiaomi, este hotărât să ajungă cea mai puternică companie tech din lume, doborând reocrd după record pe aproape toate segmentele de piață pe care lansează produse.

După ce toamna trecută a ajuns pe locul trei în rândul celor mai puternici producători de smartphone-uri  din lume, chiar fără a vinde aceste device-uri pe piața europeană sau americană, Xiaomi este pe locul doi în lume în ceea ce privește vânzările de dispozitive purtabile (wearables), după compania care produce brățările Fitbit.

Astfel, potrivit celor mai recente date ale companiei de cercetare de piață IDC, Fitbit a vândut în primul trimestru din 2015 circa 3,9 milioane de dispozitive, dublu față de perioada similară a anului trecut (acoperă 32,4% din totalul pieței de profil), în timp ce chinezii de la Xiaomi au livrat 2,8 milioane de dispozitive (cota este de 24,6% din piață).

Compania se află în fața altor jucători precum Garmin (6,1% cotă de piață), Samsung (5,1%), sau Jawbone (4,4%).

Xiaomi nu s-a aflat în acest clasament și în primele trei luni din 2014, primul său dispozitiv wearable, brățara super ieftină Mi Band (costă doar 14,99 dolari), fiind lansată în vara trecută. Deși inițial a fost vândută doar în China, Mi Band a ajuns acum în 7 piețe din Asia și, grație extinderii recente a magazinului online al companiei, și în SUA, Marea Britanie, Franța și Germania.

  • Gadgetworld

    12/06/2015 #1 Author

    Au un design foarte atractiv aceste bratari. sa speram ca vor ajunge si pe piata din Europa.

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: