Samsung a anunțat lansarea aparatului de aer condiționat de tip floor-standing, Q9000. Trei ventilatoare distribuite pe partea din față funcționează independent și distribuie aerul...
Q9000_005_Dynamic-On_WhiteSamsung a anunțat lansarea aparatului de aer condiționat de tip floor-standing, Q9000. Trei ventilatoare distribuite pe partea din față funcționează independent și distribuie aerul rece în spirale, optimizând astfel răcirea sau încălzirea oricărei camere, indiferent de sezon. Q9000 seamănă cu boxele unui sistem home theatre de lux, conceput pentru a completa chiar și interiorul celei mai luxoase camere. De asemenea, aparatul are în dotare cele mai noi sisteme de purificare a aerului, inclusiv sistemul Doctor Virus care neutralizează 99% din agenții contaminanți din aer.

„Vârful de lance al Samsung în materie de aparate de aer condiționat, Q9000 combină cele mai recente tehnologii și inovații în design pentru a oferi consumatorilor un sistem premium de răcire a aerului, care reglează eficient temperatura și purifică aerul indiferent de anotimp,” a declarat BK Yoon, CEO și președinte al diviziei Electronics Consumer Business la Samsung Electronics.

Inspirat de industria aviatică – Tehnologia motorului cu reacție

Bazându-se pe un insight evidențiat în urma cercetării care a arătat că utilizatorii doresc un sistem de răcire performant, puternic și confortabil, Q9000 introduce un element de răcire Turbo Jet, inspirat de mecanismul motorului cu reacție folosit de avioane.

Lamele cu formă aerodinamică încorporate în interiorul celor trei ventilatoare circulare crează un flux de aer menit să răcească rapid și eficient. Pentru o răcire / încălzire optimă pot fi folosite toate cele trei ventilatoare, iar pentru un mediu confortabil pentru dormit poate fi selectat un singur ventilator. Fiecare ventilator poate fi controlat individual, permițând utilizatorilor să regleze ușor temperatura, după cum este necesar.

Economisirea energiei – invertor inteligent

Compresorul cu invertor inteligent reduce consumul de energie cu până la 50%, comparativ cu modelele convenționale de tip floor-standing. Q9000 este capabil să mențină o temperatură constantă, deoarece compresorul nu se oprește ca în cazul modelelor convenționale cu viteză fixă. De asemenea, pot fi realizate și alte economii de energie, de până la 80%, prin controlul individual al ventilatoarelor, datorită celor șapte moduri diferite pentru fluxul de aer.

Aer interior proaspăt și curat

Îmbunătățirea calității aerului din interior a fost, de asemenea, o prioritate în dezvoltarea modelului Q9000. Aparatul este echipat cu un sistem avansat de tratare a aerului, care contribuie la sănătatea consumatorilor prin combinarea sistemelor Filtru Zero și Doctor Virus.

Derivat dintr-un mecanism magnetic, sistemul Filtru Zero constituie o barieră eficace care electrizează particulele de praf, spre deosebire de modelele convenționale, care oferă o simplă plasă pentru filtrarea aerului. Filtrul este ușor de spălat, pentru un plus de confort, și utilizează cu 22% mai puțină energie în comparație cu purificatoarele de aer standard.

Sistemul inovator Samsung Doctor Virus curăță germenii invizibili și virușii din aer. Această tehnologie avansată de purificare a aerului neutralizează 99% din viruși, dar și din bacteriile care rezistă filtrării fizice, transformându-i în vapori de apă inofensivi. Doctor Virus a primit mai multe premii la nivel internațional, inclusiv un „AHR Expo Innovation Award”, în 2010, la categoria calității aerului din interior. Q9000 usucă aerul pentru a preveni apariția mucegaiului ce poate provoca probleme respiratorii.

Stilul tău de viată, modernizat prin design

Designul elegant al Q9000 a fost inspirat de produse care în mod normal nu sunt asociate cu aerul condiționat. Designul de ansamblu se aseamănă cu difuzoarele de lux ale unui sistem home theater, în timp ce designul ventilatorului circular este inspirat de pick-up-ul de discuri LP, ce se rotește lin și eliberează o lumină blândă, care ajută utilizatorul să vizualizeze fluxul de aer rece. Pentru un plus de stil, aerul condiționat este dotat cu un efect de lumina albastru deschis și cu un finisaj Crystal Gloss, ceea ce amplifică calitățile estetice ale produsului.

Datorită expertizei Samsung în design, spațiul necesar modelului Q9000 a fost redus cu 57%, comparativ cu modelele convenționale, unitatea având dimensiunile 360mm lungime și 246mm lățime.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: