Potrivit celor mai recente informaţii centralizate de compania de cercetare de piaţă comScore şi citate de The Next Web, gigantul american Apple a început...
android vs iphonePotrivit celor mai recente informaţii centralizate de compania de cercetare de piaţă comScore şi citate de The Next Web, gigantul american Apple a început cu dreptul anul 2014. După luna ianuarie, smartphone-urile produse de Apple au o cotă de piaţă de 41,6% în Statele Unite.

Compania din Cupertino este urmată îndeaproape de rivalul coreean Samsung, care deşi creşte mai rapid ca orice companie de pe segmentul telefoanelor mobile are o cotă de piaţă de 26,7%. Topul primelor cinci branduri de smartphone-uri de pe piaţa americană este completat de LG, Motorola şi HTC.

smartphone_oems_comscore_january

În ceea ce priveşte platformele preferate de utilizatorii americani de telefoane inteligente, primul loc îi revine lui Google, cu al său Android, urmat de Apple cu iOS (asta deşi Androidul a început cam slăbuţ anul în timp ce sistemul de operare al Apple a luat avânt).

Platforma celor de la Microsoft (Windoows Phone) a reuşit să îi ia locul trei celei Blackberry, acum pe locul 4, urmată de Symbian.

smartphone_platforms_comscore_january

Raportul comScore a fost realizat pe baza interviurilor cu 30.000 de utilizatori de telefoane mobile din SUA. Potrivit datelor companiei, la finalul lunii ianurie, numărul americanilor care aveau smartphone-uri era de 159,8 milioane de persoane (o rată de penetrare a telefoniei mobile de 66,8%), în creştere cu 7% comparativ cu luna octombrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: