Transportatorul aerian Delta Air Lines, unul dintre principalii jucători de pe piaţa americană de profil, va achiziţiona 11.000 de tablete Surface 2 de la...
Delta_Air_Lines_with_Surface_2_610x406Transportatorul aerian Delta Air Lines, unul dintre principalii jucători de pe piaţa americană de profil, va achiziţiona 11.000 de tablete Surface 2 de la Microsoft pentru a înlocui manualele stufoase şi hărţile demodate folosite în atât în trainingul piloţilor cât şi pe timpul zborului.

Nu este prima iniţiativă de acest gen a unui operator aerian. Alte companii americane, ca de exemplu American şi United, au apelat însă la tabletele realizate de Apple.

Vice-preşedintele Delta a motivat alegerea făcută de companie prin faptul că gadget-urile celor de la Microsoft pot oferi mai uşor o delimitare a materialelor folosite de piloţi între cele personale (aceştia îşi pot păstra pe tabletă fotografii, muzică şi documente personale) şi cele care servesc intereselor de serviciu.

Oficialii Delta sunt de părere că achiziţionarea acestor device-uri va reuşi să reducă costurile cu combustibilul, printre altele, cu 13 milioane de dolari anual. În prezent, fiecare pilot are în cabină o pungă cu o greutate de peste 17 kilograme, plină cu manuale şi hărţi.

Totodată, reprenzentanţii companiei au precizat faptul că, pentru început, intenţionează să testeze tabletele pe aeronavele Boeing 757 şi 767, care sunt manevrate de acelaşi grup de piloţi.

Odată ce primeşte aprobarea autorităţilor din domeniul aeronautic, Delta speră să poată utiliza tabletele pe toate aeronavele sale până la finalul anului viitor.

Recent, Microsoft a anunţat că intenţionează să îşi updateze segmentul de tablete, care include modelul Surface 2 pe care Delta îl va achiziţiona. Acesta este cel mai ieftin dintre cele două versiuni comercializate de Microsoft, preţul de retail al unei tablete Surface 2 fiind de 449 de dolari. Delta nu a precizat, însă, care este investiţia necesară pentru achiziţionarea acestor gadget-uri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: