Xiaomi, unul dintre cei mai populari producători de telefoane mobile din China, a vândut peste 26 de milioane de smartphone-uri în prima jumătate a...
xiaomi-1Xiaomi, unul dintre cei mai populari producători de telefoane mobile din China, a vândut peste 26 de milioane de smartphone-uri în prima jumătate a acestui an. Motorul acestei creşteri o reprezintă extinderea portofoliului de produse în ţări precum Malaezia, Filipine sau India.

Depăşirea acestui prag reprezintă o creştere de 271% a livrărilor faţă de anul anterior. Totodată, cele 26,1 milioane de telefoane mobile vândute în prima jumătate a acestui an sunt peste totalul gadgeturilor vândute de companie în 2013 – 18,7 milioane de unităţi (oficialii companiei estimau iniţial vânzări de 15 milioane de unităţi).

În primul semestru al acestui an, Xiaomi a înregistrat venituri de 5,3 miliarde de dolari, în creştere cu 149% faţă de perioada similară a anului trecut. Suma este cu atât mai remarcabilă cât chinezii şi-au lansat primul device abia prin 2011.

Până la finalul acestui an, oficialii Xiaomi estimează atingerea pragului de 60 de milioane de unităţi livrate la nivel mondial (compania vizează introducerea telefoanelor sale în America Latină), urmând ca în 2015, compania să aducă în piaţă 100 de milioane de smartphone-uri sub brandul său.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: