G5, telefonul modular al LG, una dintre lansările memorabile ale MWC 2016. Cum arată și ce specificații are? G5, telefonul modular al LG, una dintre lansările memorabile ale MWC 2016. Cum arată și ce specificații are?
Sud coreenii de la LG au prezentat recent în cadrul târgului Mobile World Congress de la Barcelona cel mai anticipat flagship al companiei și... G5, telefonul modular al LG, una dintre lansările memorabile ale MWC 2016. Cum arată și ce specificații are?

Sud coreenii de la LG au prezentat recent în cadrul târgului Mobile World Congress de la Barcelona cel mai anticipat flagship al companiei și unul dintre cele mai interesante smartphone-uri din ultima vreme (am spune noi).

LG G5 vine cu un design nou, modular, (care amintește, pe alocuri, de Nexus 6P, creat de companie pentru Google) și o carcasă metalică. La acestea se adaugă trăsăturile cheie ale smartphone-ului, bateria slide-out, și colecția de “prieteni” care transformă acest gadget într-o camera digitale, player Hi-Fi și multe altele.

Bacteria slide-out poate fi schimbată cu una încărcată în doar câteva secunde, lentilele camerei (135 grade wide-angle) permit utilizatorului să aleagă între varianta standard sau cu unghi larg pentru a cuprinde mai multe într-o singură imagine, în timp ce display-ul always-on vă arată imediat notificările primite pe telefon.

Designul modular îi permite telefonului să se transforme într-o cameră digitală sau într-un player, păstrând bateria și corpul unibody din metal.

Astfel, LG Cam Plus este un modul foto ce se atașează telefului prin slotul destinat bateriei. Are butoare individuale pentru alimentare, zoom, înregistrare video, și este ușor de manevrat. În plus, odată atașat telefonului, aduce un plus de putere în baterie (capacitate de 1.200 mAH), utilizatorii putându-se bucura de mai mult timp pentru a face fotografii memorabile.

LG Hi-Fi Plus este un player audio portabil ce poate fi folosit atât ca un modul adițional pentru LG G5, cât și ca un player individual odată ce este conectat la un PC sau un alt smartphone.

LG-Friends

Totodată, LG G5 are două camera principale: una cu lentil de 78 de grade, și alta cu lentil wide-angle de 135 de grade, ideală pentru a surprinde peisaje, pentru a fotografia clădiri înalte sau a face mai multe foto de grup alături de prieteni.

În plus, telefoanul poate fi conectat la LG 360 VR, o pereche de ochelari ce redau efecte de realitate virtuală. Aceștia pot fi conectați la telefon printr-un cablu special, utilizatorii având acces oriunde la conținut VR.

Un alt companion extrem de interesant al LG G5 este LG Rolling Bot, un roboțel în formă de minge ce poate capta imagini și videoclipuri prin camera de 8 megapixeli de care dispune. Nu trebuie privit doar ca o jucărie, gadgetul fiind ideal ca și sistem de monitorizare al casei, dar și ca telecomandă pentru electrocasnicele compatibile.

LG G5 este echipat cu un processor Qualcomm Snapdragon 820, are un display de 5,3 inci și cântărelte diar 159 de grame.

Key Specifications:

 • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor
 • Display: 5.3-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Memory: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (up to 2TB)
 • Camera: Rear Standard 16MP, Wide 8MP / Front 8MP
 • Battery: 2,800mAh (removable)
 • OS: Android 6.0 Marshmallow
 • Size: 149.4 x 73.9 x 7.7mm
 • Weight: 159g
 • Network: LTE / 3G / 2G
 • Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2
 • Colors: Silver / Titan / Gold / Pink

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: