Fotografii spectaculoase cu peșterile de gheață islandeze. Galerie FOTO Fotografii spectaculoase cu peșterile de gheață islandeze. Galerie FOTO
Frumusețea enigmatică a peșterilor Vatnajokull, unul din cei mai mari ghețari din Europa, este dezvăluită prin intermediul fotografiilor uimitor de detaliate și clare. Această serie... Fotografii spectaculoase cu peșterile de gheață islandeze. Galerie FOTO

Frumusețea enigmatică a peșterilor Vatnajokull, unul din cei mai mari ghețari din Europa, este dezvăluită prin intermediul fotografiilor uimitor de detaliate și clare. Această serie incredibilă de fotografii portretizează complexitatea nemaivăzută a cavernelor de gheață din Vatnajokull, Islanda – fapt posibil doar datorită noilor tehnologii din spatele senzorilor Sony, care fac posibilă fotografierea incredibil de detaliată chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

În fiecare an ghețarul Vatnajokull se deplasează și își schimbă forma, scoțând la iveală un sistem complex de caverne rezistă timp de câteva săptămâni, după care se se transformă la rândul lor.

Fotograful Mikael Buck împreună cu renumiții ghizi locali Einar Runar Sigurdsson și Helen Maria au explorat această lume înghețată folosind cele mai recente  camere digitale Sony, incluzând α7R II echipat cu primul senzor fullframe iluminat din spate care permite rezoluții și sensibilitate ultra-înalte, RX10 II și RX100 IV care dispun de primul senzor Exmor RS CMOS de 1 inch tip stivă care se remarcă în condiții de luminozitate scăzută și contraste puternice. Imaginile au fost surprinse fără surse de lumină externe – doar lumina naturală filtrată de cavernele de gheață.

Seria de fotografii a adus cavernele la viață, scoțând la iveală formele complexe ale sculpturilor naturale, structura delicată a țurțurilor și textura fină a pereților cavernelor, formată în urma mișcării constante a acestora. Imaginile au capturat torentele de apă aproape înghețate care formează cataracte ce modelează și transformă pereții de un albastru strălucitor ai cavernelor. De asemenea, Buck a fotografiat un priceput alpinist local cățărându-se pe bastioanele înghețate pentru a evidenția dimensiunile peșterii albastre.

Helen Maria, membră a Local Guide – cea mai veche companie de ghizi montani din Islanda – afirmă: “Explorez aceste peșteri înghețate de câțiva ani în cadrul Local Guide. Efemeritatea fenomenului face ca experiența să fie și mai specială – oportunitatea de a imortaliza această natură în întreaga sa complexitate, acum mai detaliat decât oricând datorită tehnologiei senzorilor Sony este cu adevărat o experiență deosebită.”

“Aceste imagini nu ar fi fost posibile în urmă cu câțiva ani fără să transportarea unor echipamente voluminoase, lumini și alte accesorii până la ghețar – lucruri care pun fotograful în dificultate. Datorită senzorilor camerelor Sony α7 și RX, singurul lucru de care are nevoie un fotograf este o cameră de mici dimensiuni care va permite capturarea unor astfel de imagini înn condiții de luminozitate scăzută” a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging în cadrul Sony Europe.

Din postura de lider global pe segmentul senzorilor foto, cu o cotă de piață de aproximativ 50%, Sony continuă să facă progrese în acest domeniu. Senzorii sunt componente esențiale pentru performanțele unei camere și lansarea a doi senzori noi anul acesta permite Sony să își continue dezvoltarea în industria fotografiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: