FoodTrends: Un restaurant cu mult … Rost! FoodTrends: Un restaurant cu mult … Rost!
Sa tot fi trecut vreo doua duminici de cand am servit pranzul in acest loc superb. Loc in care ne-am intoarce cu drag pentru... FoodTrends: Un restaurant cu mult … Rost!

Sa tot fi trecut vreo doua duminici de cand am servit pranzul in acest loc superb. Loc in care ne-am intoarce cu drag pentru cateva preparate absolut delicioase. Un restaurant care reinterpreteaza bucataria traditionala romaneasca intr-un stil urban, modern. Pe scurt, atat preparatele, cat si locul ne-au amintit cu drag de vacantele din Spania. Iar Spania se numara printre destinatiile noastre preferate. Defapt este numarul 1. Iar Rost este restaurantul in care ne vom intoarce cu siguranta pentru a simti acest vibe. De ce?

Restaurantul ROST a fost gandit ca un restaurant de destinatie, in care oaspetii vor savura gastronomia preparata cu suflet de Chef Alexandru Nita, fost concurent “MasterChef”, in atmosfera primitoare a unei vile interbelice.

Totul se intampla intr-o zona in care restaurantele bune sunt la ele acasa: Primaverii. Unde mai pui ca designul a fost gandit de o tanara arhitecta, Larisa Ratoi, adepta a stilului hollywoodian al anilor ’50 dar si al miscarii post-pop contemporana.

Dar, sa trecem si la mancare. Ca suntem fani creveti, asta se stie. Ca ii pregatim acasa in mai multe variante… si asta se stie. Dar acesti creveti, trasi un pic in ulei de masline, sunt fix ce ne place noua. Iar sosul de usturoi, chilly si patrunjel pregatit de chef Alexandru Nita ne-a uns papilele gustative.

Unde mai pui ca am descoperit la Rost si niste jumari de somn cu crema de usturoi, care au mers mana in mana cu crevetii. Crema de usturoi ne-a adus aminte de celebrul “alioli” al spaniolilor, numai ca a fost ceva mai light ca textura.

Si, cum o salata este ideala pentru orice, am ales una foarte colorata si absolut delicioasa: cea de aparcas. Poate la prima vedere suna banal, dar pana si pe Marian l-a impresionat. Cred si eu, la ce mix de ingredient fresh avea: patrunjel, avocado, rodie, busuioc, microplante, seminte de canepa, chipsuri de tortilla, toate asezonate cu sirop de rodie.

Si mai cred ca as manca, zilnic, aceasta salata si tot nu m-as satura de ea. Daca nu ne credeti, va lasam aici niste poze cu aceste antre-uri gustoase, sa va convingeti si voi.

Bineinteles, nu ne-am oprit aici. Dar am mers, in continuare, pe o reteta castigatoare: fructele de mare. Eu pe “tok-nita de mare” si Marian pe … “caractita cu rost”.

O reinterpretare absolut delicioasa a tocanitei, care imbina un mix de fructe de mare. Midii si rapane, intr-un sos delicious de rosii, ardei copt, busuioc si patrunjel. Bineinteles, si cu putina “magie secreta” a chef-ului. Pentru ca gustul avea ceva si din India, dar nu mi-am dat seama ce. In orice caz, o interesantenie delicioasa.

Sotul a mers pe ceva mai usor la felul principal. Caracatita pe gratar, cu piure de morcov. Nu puteam sa ma abtin fara sa fur 2-3 guri din aceasta caracatita care pur si simplu ti se topeste in gura. Am zis ceva usor?

Ei bine, mai avea si cativa cartofi prajiti in untura, de care nu am apucat sa ma bucur, ca Marian i-a “ras” in 2 secunde. Asa de buni au fost. Poate nu ne credeti…

Daca toate acestea au fost dementiale, nu puteam trece peste un desert. Si bine am facut, pentru ca am descoperit doua deserturi total diferite, dar ambele la fel de yummy.

Un desert vegan, si anume o prajitura alba ca zapada reinterpretata. Si spun asta, pentru ca sigur nu va gandeati la ea ca la un desert facut din doua straturi de orez cu lapte vegan, cu bucati de mango, sos caffe latte si cocos. O nebunie delicioasa!

Al doilea desert a fost compus din celebrele friganele care ne amintesc de copilarie. Ambele merita incercate, iar Rost a reusit sa ne convinga sa ii mai trecem pragul si alta data!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: