Flanco Retail a înregistrat vânzări în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă din 2013, ajungând la o cifră de afaceri de 480 de...

Magazinul-Flanco-UniriiFlanco Retail a înregistrat vânzări în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă din 2013, ajungând la o cifră de afaceri de 480 de milioane de lei. Anul acesta, tehnologia (segmentul telecom și televizoarele cu diagonală mare) și produsele de necesitate (electrocasnicele mari și mici) sunt motoarele de creștere pentru companie.

”Miza noastră în 2014 a fost aceea de a asigura un volum mai mare de vânzări în condiții sănătoase, de profitabilitate și de eficiență operațională,” a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. ”Pe o piață sensibilă la preț, promoțiile și discounturile pot contribui pe termen scurt la o creștere a cotei de piață, dar conduc la un comportament de consum care pe termen lung afectează dezvoltarea sănătoasă a business-ului.”

Potrivit companiei, datele de piață indică o revenire a încrederii în consum (înregistrată deja în trimestrele anterioare), pe fondul unei mai bune predictibilități la nivelul locurilor de muncă și al stabilității cursului de schimb valutar, dar și al adaptării populației la situația economică din ultimii ani.

De altfel, revenirea treptată a creditului de consum se numără printre factorii care susțin creșterea pieței, compania înregistrând în primele nouă luni ale anului un avans de 25% al vânzărilor în rate, comparativ cu 2013.

Principalele motoare de creștere ale rețelei de magazine Flanco au fost segmentul telecom, cu un plus de 80%, comparativ cu anul trecut, electrocasnicele mari – cu o performanță mult peste piață pe categoriile mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe cu o capacitate mare (începând de la 7-8 kg), combine frigorifice de inox, produse încorporabile – și produsele electronice – pe segmentul televizoare cu diagonală mare, peste 40”, unde compania a înregistrat un avans de peste 35%.

Flanco a crescut mai ales pe segmentele premium de produse, la categoriile de mai sus adăugându-se și notebook-urile cu sistem de operare integrat, All in One-urile, tabletele cu diagonală mai mare de 9.7”, frigidere no frost cu clasa energetică A++, televizoare 4k, OLED și cele cu ecran curbat.

Primele nouă luni ale anului au fost influențate și de fluctuațiile conjuncturale ale pieței, pe diferite segmente de produs. Astfel, Campionatul mondial de fotbal a impulsionat vânzările de televizoare, sezonul ploios de vară a avut un impact negativ asupra vânzărilor de aparate de aer condiționat, în vreme ce noile reglementări europene referitoare la limitarea puterii aspiratoarelor au determinat un vârf de vânzări pe această categorie, în luna septembrie.

Alături de vânzările din magazine, și cele de pe www.flanco.ro au avut un trend pozitiv, contribuind la rezultatele înregistrate. În primele 9 luni din 2014, traficul s-a dublat, iar vânzările au crescut cu 90% față de 2013. Aceste rezultate au fost obținute pe de o parte ca urmare a creșterii performanțelor tehnice ale site-ului, pe de altă parte sunt rezultatul unui amplu proces de îmbunătățire a experienței de cumpărare a clientului pe www.flanco.ro. Traficul de pe dispozitivele mobile a crescut cu peste 200%, fapt ce a determinat și optimizarea site-ului www.flanco.ro, pentru o accesare rapidă și facilă de pe orice terminal mobil.

„Pentru ultimul trimestru din 2014, estimăm o accelerare a creșterii vânzărilor, influențată atât de sezonalitatea pieței (sărbătorile de iarnă), cât și de evenimentele tradiționale cu care Flanco și-a obișnuit clienții (Campania Aniversară Flanco). Mai mult, suntem pregătiți să depășim performanța anului trecut, de Black Friday, campanie ce va avea loc în perioada 21-23 noiembrie”, a mai declarat Dragoș Sîrbu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: