„Vom pune un om în interiorul unei mașinării”, spune Raymond Sellars (Michael Keaton) într-unul dintre cele mai așteptate filme de acțiune ale anului: „RoboCop”....
New-RoboCop-2014-HD-Wallpapers„Vom pune un om în interiorul unei mașinării”, spune Raymond Sellars (Michael Keaton) într-unul dintre cele mai așteptate filme de acțiune ale anului: „RoboCop”. Regizat de brazilianul José Padilha (premiat cu Ursul de Aur la Berlin, în 2008) și distribuit de Forum Film România, filmul poate fi văzut pe marile ecrane începând cu 7 februarie 2014.

Suntem în anul 2028 în Detroit, când tânărul polițist Alex Murphy (Joel Kinnaman), dedicat luptei împotriva corupției și criminalității, ajunge victima unui atac violent cu bombă, suferind traumatisme grave. Soluția salvatoare pentru el și familia sa vine din partea lui Raymond Sellars, directorul companiei OmniCorp – lider în tehnologia robotică. El îi propune Clarei, soția lui Alex (Abbie Cornish), să-l „reconstruiască” pe acesta într-un hibrid om-robot.

Însă ceea ce reprezentanții OmniCorp tratează cu superficialitate este exact punctul slab al planului lor de a câștiga miliarde de dolari cu prototipul de polițist-robot: liberul arbitru. Doctorul Dennett Norton (Gary Oldman), care se ocupă de Alex, izbucnește la un moment dat în fața cerințelor neomenești ale celor de la OmniCorp: „Elementul uman va fi întotdeauna prezent. Compasiunea, teama, instinctul se vor interfera întotdeauna în sistem.”

Creatorii filmului reiau tema omului vs mașinărie cu toate implicațiile sale etice, legale, sociale sau științifico-medicale. Pentru noul RoboCop, aceștia au gândit două costume diferite – primul este argintiu, mai îndesat și mai puțin agil, amintind de designul celui din filmul original, făcându-se apoi trecerea la cel de-al doilea, negru, mai elegant și mai agresiv, care cântărește aproximativ 15 kg.

Designerul de producție Martin Whist recunoaște că s-a ocupat de toate, de la mașini la motociclete, și de la costume la arme, concepându-le astfel încât să aibă un aspect cool, futurist, dar să-și păstreze verosimilitatea. Când a creat roboții, el a lucrat îndeaproape cu echipa de efecte vizuale speciale, modificând designul la nevoie, pentru a se încadra în legile fizicii din lumea reală. Cu toate acestea, recunoaște el, „se pare că orice idee am avut referitor la ce ar putea face RoboCop, cineva o cercetează deja, într-un laborator”.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel.

În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

DF-03456

DF-03075

DF-01431_r

DF-16647

DF-15551

DF-13666

DF-07953_r

DF-07871_r

DF-03534

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: